cultura

Crítica

À.Q

Aturar el cor mecànic

Fa poques setmanes es va estrenar la pel·lícula d'animació El libro de la vida de Jorge R. Gutiérrez, produïda per Guillermo del Toro. Malgrat partir d'una certa iconografia popular mexicana, era evident que a l'ombra de Tim Burton planava per tota la pel·lícula. El seu problema no era el referent estètic sinó la caiguda en l'excés i el seu descontrol final.

La mecánica del corazón de Mathias Malzieu –creador del grup de rock Dionysos– també mostra la influència de Tim Burton. Ens trobem davant d'un conte romàntic amb reminiscències gòtiques, sobre un nen que té un cor mecànic i que mai no podrà enamorar-se perquè es quedarà sense vida. Nascut en la soledat d'una nit de neu, el nen creix en un ambient estrany fins que un dia coneix una noia que canta pel carrer i que és festejada pel seu enemic de classe. A partir d'aquí, Mathias Malzieu ens proposa un viatge exòtic que acaba anant a parar a Andalusia i en el qual també hi trobarem l'encarnació de Georges Méliès.

La mecánica del corazón és el resultat de la fusió de diversos projectes. El primer va ser un conte il·lustrat on es recollia la història del protagonista, Jack, i va convertir-se en un petit clàssic de la literatura infantil francesa. Després, un CD del grup Dionysos amb bona part de les cançons que componen la banda sonora. Finalment, va sorgir la pel·lícula, que no va trigar a convertir-se en un petit èxit a les cartelleres franceses. La confluència de tots aquests elements dóna al projecte una dimensió peculiar i fa que les peces encaixin i al final la història romàntica glaci els cors mecànics dels espectadors.

La mecánica del corazón
Direcció: Stéphane Berla, Mathias Malzieu Gènere: Animació País: França, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia