cultura

La Pegatina revulsiva

El grup de Montcada i Reixac s'alia amb músics de Bòsnia, Mongòlia, l'Argentina i el Japó per al seu cinquè disc, ‘Revulsiu', que tornaran a fer girar per tot el món

“Necessitem, com a societat, una cosa que, de tant com ens toqui, ens faci reaccionar”

Tot i que els seus concerts arreu del món es continuen comptant per dotzenes (avui mateix se'ls espera en un festival de Groningen, a Holanda, on són tant o més populars que a Catalunya), La Pegatina encara tenen temps, ganes i forces per gravar discos. La seva cinquena entrega, la segona que produeix Marc Parrot, s'anomena Revulsiu, i des d'aquesta passada mitjanit està disponible en diferents webs de streaming, abans de publicar-se dimarts vinent en format físic en deu països. “Hem fet cinc discos i 900 concerts, així que hi ha un greuge comparatiu”, somreia ahir Adrià Salas, cantant i guitarrista, després d'una intensa jornada de promoció a Barcelona. “Quan graves un disc, però, t'obsessiona fer-ho bé, ja que podries estar treballant amb cançons que hagis de cantar la resta de la teva vida.”

La temàtica del cinquè disc de la banda de Montcada i Reixac, amb la rumba i l'ska com a ingredients principals, és variada. Cançons d'amor i desamor, proclames “contra la classe política i banquera que ens domina i ens ofega”, records d'una nit de gresca en un país estranger i un tema, el que dóna nom al disc, que crida a la revolució. “Necessitem, com a societat, un revulsiu. Una cosa que, de tant com ens toqui, ens faci reaccionar”, apunta Salas. Un 15-M més incisiu, li preguntem? “Sí, llàstima que aquell no ho acabés de ser”, lamenta. “Va ser, aquella, una època en la qual sortíem molt de gira i gent de tot el món s'hi mostrava interessada amb esperança. Tot plegat es va anar apaivagant a poc a poc, ningú no sap massa perquè, però va tenir un punt de màgia.”

Amb les guitarres elèctriques adquirint un protagonisme que mai no havien tingut en un disc de La Pegatina, el grup es va proposar fer un disc “amb més canya” en tots sentits. “Volíem que fos més enèrgic, tant amb les lletres com amb la música. Cada disc és el reflex del moment en què estem i ara tenim ganes de menjar-nos el món un altre cop.” I és que si, dotze anys de la seva formació, hi ha per a La Pegatina un veritable revulsiu, aquest és l'oportunitat de continuar viatjant per tot el món. Han actuat, ja, en una vintena de països diferents, i la gira d'aquest nou disc, que a Catalunya arribarà el dia 15 que ve, a L'Hospitalet de Llobregat, té dates anunciades a Mèxic, França, el Regne Unit i, és clar, a Holanda. “Des del primer cop que hi vam anar [a Holanda] agradem molt. Toquem en sales molt grans i ho venem tot, però és que allà, amb la cultura, són diferents. Tot de gent, quan acaba de treballar, va a sales a fer de voluntaris. I les empreses, per llei, han d'invertir en cultura.”

Com a fruit dels seus periples, Revulsiu inclou col·laboracions de músics de Bòsnia, Mongòlia, l'Argentina, el Japó, Espanya i Catalunya. “El que més ens agrada és l'oportunitat de conèixer músics de cultures diferents; cap d'aquestes col·laboracions és artificial”, apunta Rubén Sierra, guitarrista i cantant. La nova gira de La Pegatina, de moment, inclou dates a Mollerussa, Torroella de Montgrí, Sant Joan de les Abadesses, Juneda, Canet de Mar, Igualada i Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.