cultura

La Biennal d'Art del Poble Vell de Corbera clama per la llibertat d'expressió

Una cinquantena d'artistes prenen part en l'exposició, que es fa a l'església d'aquest poble que va ser derruït durant la Guerra Civil

Estarà oberta fins al 30 d'agost

El Poble Vell de Corbera d'Ebre, que va quedar arrasat durant la Guerra Civil espanyola i que esdevé un símbol de la barbàrie i la destrucció, és també avui un dels bressols artístics de la Terra Alta. Una quarantena d'artistes prenen part fins al 30 d'agost en la que és la quarta edició de la Biennal d'Art, un certamen cultural que en cada edició reivindica algun dels drets humans més fonamentals. Enguany se centra en els articles 19 i 27 de la Declaració Universal dels Drets Humans del 1948, que fan referència a la llibertat d'expressió i a la cultura.

A la imponent església del Poble Vell, també mig derruïda per les bombes, s'exposen més de 120 obres realitzades per 40 artistes internacionals. És una exposició que, segons indiquen els organitzadors, vol fer una reflexió des del món de l'art sobre els problemes que afecten tots els àmbits de la nostra societat: “Continuem com sempre, sense poder trobar solucions, i creiem que la cultura és un dels pilars per aconseguir una societat més justa, i també la llibertat d'expressió és imprescindible, ja que és un dels pocs mecanismes que tenim per intentar canviar el món”, afirmen.

Nou dels artistes que hi prenen part pertanyen al col·lectiu Arraïl (Matarranya), que han estat convidats especialment a participar en aquesta biennal. Altres participants són Jaume Bach, Inés Borràs, Francesca Calaf, Gaspar Cañada, Josep Cañada, Laia Carrera, Lluïsa Casas, José Miguel Flores, Pere Hereu, Joaquín Hernández Pellisa, Yves Le Guellec, Nicolás Loiseau, Montse Marcet, Joaquim Marsal, Toni M. Micó, Joan Panisello, Montse Pedrola Emilia Perucho, Sergi Quiñonero, Quima Ros, Germán Ruiz Joan Skelton, Cristina Sala, Helena Solé, Vidal Marcó, Magda Zaragoza i el Col· lectiu Zero mig. Les seves obres evoquen la força i el pes de les paraules, el respecte cultural o el poder religiós, entre altres temes.

LA XIFRA

120
obres
omplen l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre, en la que és la quarta edició de la Biennal d'Art.

Vint anys de l'‘Abecedari de la Llibertat'

L'edició d'enguany de la Biennal d'Art-Drets Humans coincideix amb el vintè aniversari de l'Abecedari de la Llibertat, una iniciativa col·lectiva en la qual van prendre part un grup d'artistes, que van reinterpretar artísticament i van col·locar en diferents espais del Poble Vell les 28 lletres de l'abecedari. Al cap de dos anys van ser diversos escriptors i poetes els que van posar la paraula a cadascuna de les lletres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant