cultura

LA CRÒNICA

Emergent i variat

El festival d'arts escèniques del Gironès Emergent va començar dijous a Celrà la seva 11a edició. El pati de l'emblemàtica fàbrica Pagans va ser l'escenari –que no va tardar a emplenar-se– de mitja dotzena d'actuacions multidisciplinàries, amb el concert d' Obeses com a plat fort d'aquest cartell inaugural.

Poesia, música, teatre gestual i videodansa va ser la combinació artística idònia que va convertir el conjunt de representacions en una festa cultural. Amb la llum del capvespre de rerefons, el duet format per l'actriu Cristina Cervià i el guitarrista Domènec Boïgues va interpretar fragments de Cosins de Tarzan, un recull de contes de Pruden Panadès, amb abundants tocs poètics, que narren relats d'infància. La cantant de Llambilles Tona Gafarot va prendre el relleu i va oferir un concert on va interpretar temes del seu disc, Alba sísmica, acompanyada del guitarrista Xico Rovira. Dels sis temes que va interpretar, va destacar Plumalls de llumeneta, cançó dedicada al seu poble natal.

Seguidament, la companyia Zero en Conducta va representar l'espectacle Nymio, un experiment teatral fet només amb les mans, que va aconseguir captar l'atenció de tot el públic, a més de fer-lo participar. El grup musical Falciots Ninja va donar continuació, ja ben entrada la nit, al conjunt d'actuacions breus, que avançaven a bon ritme amb un públic molt receptiu. Falciots Ninja va interpretar vuit cançons, algunes del seu últim disc, David Brown, en el que va ser el concert de debut per al trombonista del sextet. Tot seguit va ser el torn de la gran novetat del cartell: el peculiar duet hongarès Bandart va interpretar l'espectacle teatral de carrer Dancing graffiti, que combina la dansa amb l'art del grafit digital en viu. L'actuació va sorprendre gratament el públic i va ser una de les més aclamades de la nit, amb el permís d'Obeses, que no van deixar indiferent a ningú al llarg del seu pas per l'escenari. Amb un estil musical únic i difícil de definir, lletres atrevides i una estètica singular, Obeses va causar sensació. El festival va tancar la primera jornada amb l'habitual resum en imatges de la vetllada, a càrrec del fotògraf David Julià. L'Emergent tancarà avui a Sant Gregori el seu primer cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia