crítica de música: manel

Alça, Manel!

Van tocar El Bròquil, i es va acabar. I tot seguit mil dues-centes persones van buidar la sala simfònica de l'Auditori de Girona inflades, importants i animades.

Els Manel tenen una capacitat enorme de seduir, de fer còmplice tot el públic. I a Girona sol costar que el públic funcioni: pensen que paguen l'entrada i que el de l'escenari ja ho farà tot, com si un concert fos cosa d'un. El públic dels Manel sol estar a l'altura d'aquells quatre músics amb tant de talent, capaços de cantar i de tocar més d'un instrument.

Fixeu-vos: arribem als bisos. Només en van tocar dues; ja havien esgotat el repertori i el públic en volia més. I van allargar, com fan en tots els directes, amb les Corrandes de la parella estable. Van convidar a tothom qui volgués a sortir a l'escenari ordenadament. Vam sentir trenta espontanis i dinou corrandes: «...ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí.» Vam sentir poques astracanades, per no dir cap. Sobretot declaracions d'amor, especialment la de l'amic de la Nuri. L'advocat Jordi Negre, aspirant a cantautor, va fer un do de pit aclamat. El viticultor Jordi Oliver Conti els va regalar un parell d'ampolles de vi. I Toni Llobet, el gran dibuixant naturalista, va sortir amb el seu fill per criticar la Girocleta perquè no té cadireta per dur-hi mainada petita.

Manel va fer diumenge al vespre un concert colossal, amb molt de talent. Quan vaig sentir No t'enyoro ja no sabia si Els Pets n'havien fet l'original o una versió. La meravellosa Gent normalCommon people, dels Pulp—, la seva declaració de principis. Aquest va ser un dels primers concerts amb totes les versions: aquestes dues i El bròquil (La tortura, de Shakira).

La posada en escena, la nuesa de l'escenari i la capacitat de teatralitzar que tenen, a mi em fan pensar en Jonathan Richman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona