crítica demúsica / electrotoylets

Rauxa electronicofolklòrica

Potser era una al·lucinació col·lectiva. Tres individus que semblaven una versió postfolkòrica de Devo aixecaven un imponent mur de so amb instruments no homologats mentre dues noies molt trempades, les «megapubilles», ballaven al ritme d'una música que semblava la del Desembre congelat, posem per cas, com si allò fos un aplec galàctic al mig d'un planeta més erm que els Monegros.

Electrotoylets presentava així el seu flamant debut, Volempamboli, divendres a Platea, dins de Temporada Alta, deixant una mica aparcades les subtileses de la gravació per entrar més a sac en el camp de batalla electrònic i ballable. La seva fórmula sorprèn i provoca el somriure immediat. Quan sents El noi de la mare i la Gavina voladora passades per la seva batedora, només tens dues opcions, diu el seu mànager: o els estimes o els odies. Dos extrems, sense terme mig. Jo em quedo amb la primera.

Electrotoylets no és cap acudit: hi ha molta i bona música acumulada en aquests tres cervells a la recerca de noves experiències. S'aprecia en els cameos sonors que introdueixen en molts temes, sovint amb divertides dobles lectures. Aquest és un grup que ens projecta cap al futur mentre ens toca la Santa espina, el Virolai i l'Hereu Riera. I això té molt de mèrit.

Músics: Xavi Lloses (Casiotones, Gameboy, Speak'n Spell, vocoders i «altres coses que es toquen i sonen»); Adrià Bauzó («Coses que es bufen i sonen») i David Ibáñez (guitarres de joguina, ukelele, travel guitar, etc.) Lloc i dia: Platea, 16 d'octubre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA