Sam celebra 35 anys en el món de la música amb el disc de duets «Tiempo de amigos»

Hi col·laboren Josep Guardiola, Lucky Guri, Rudy Ventura, Diego Cortés i els cantants de Los Salvajes i Los Mustang

De nom real Salvador Torres, Sam va estrenar el seu àlies artístic quan era encara un nen i anava amb els seus companys a veure programes dobles de spaghetti western al patronat de la Catequística de Figueres. En aquell moment ja apuntava que seria l'homenàs que és ara i sovint s'erigia en el defensor dels més dèbils. Sam semblava un bon sobrenom per a un justicier com ell.

Després va prendre camins més pacífics i artístics: ara commemora els 35 anys de la seva «primera actuació cobrant», el setembre del 1974, també a la popular Cate figuerenca de les dobles sessions de cine. Abans, però, ja havia fet moltes altres actuacions, estrictament per amor a l'art. En els anys setanta, Sam va compartir escenari amb molts dels grans noms de la Nova Cançó: Pi de la Serra, Pere Tàpias, Maria Rossell... Després va cantar amb una orquestra per tot Europa i va arribar a la gran final del programa Gente joven. Una cançó seva també va ser preseleccionada per al festival de l'OTI.

Experiència televisiva

Entre el 1997 i el 1999, Sam va col·laborar regularment en programes televisius com ara Bonic vespre i En directe, Mari Pau. Ara continua cantant en sales com ara La Siesta de Santa Susanna i en alguns locals de Barcelona, i també fa algunes incursions internacionals: l'ofici l'ha portat a ser poliglot i a cantar en rus, txec i hebreu.

Ara, encoratjat pels amics, ha decidit fer-se aquest petit autohomenatge en format CD: quinze cançons que comencen amb un Caruso en solitari i continuen amb diversos duets. Amb Gaby canten Con su blanca palidez de Procol Harum i amb Santi Carulla, Jóvenes de Cliff Richard i els Shadows. En aquest disc «mig en català, mig en castellà», Sam interpreta Rosó (amb Lucky Guri), Paraules d'amor (amb Ruth, de Jaleo), Tens un amic (amb Silvya) i Un nou matí de Cat Stevens, amb Juan Carlos Benzal. Especialment emotius són els duets amb Josep Guardiola (Cuando, cuando), Rudy Ventura (La balada de la trompeta) i Frank Dube (New York, New York). El disc va acompanyat d'un DVD que documenta set mesos de gravació i aquestes col·laboracions, així com també les de Diego Cortés, Francesc Pijoan, Shanaim, Rebeca Carpio, Esmeralda i El Carpio. Amb tots aquests amics, Sam vol presentar «el disc que havia somiat» a ciutats com ara Barcelona, Figueres i Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Art de fa 12.000 anys al jaciment de Simanya Gran, a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera
Música

Marco Mezquida inaugura l’Istiu de Castelló d’Empúries

Castelló d’Empúries
guardó

‘Maria CHOIR’, menció honorífica als premis S+T+ARTS

Barcelona
televisió

La majoria de pèrits conclouen que hi ha “diferències essencials” entre ‘OT’ i ’Eufòria’

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Una vintena de companyies passaran pel FITAG

GIRONA

La novel·la ‘Aterratge’ d’Eva Piquer guanya el Premi Literari ‘El Setè Cel’

salt
MÚSICA

Record d’ocupació en la vintena edició de l’(a)phònica

BANYOLES
món editorial

Joan Abellà deixarà Enciclopèdia Catalana al desembre

Barcelona
cultura

Mucha Muchacha i Los Voluble obren la 27a Fira Mediterrània, i posa el focus en la dissidència

Manresa