cultura

Cultura

premi

El Fic-Cat rep Portabella

El director i productor Pere Portabella va rebre ahir a Roda de Berà el premi honorífic del festival internacional de cinema Fic-Cat

Hi presenta el seu darrer treball, ‘Informe general II'

Pere Portabella, un dels cineastes “més destacats i amb més presència internacional del cinema català” i que “ha mantingut la seva rellevància durant cinc dècades unint l'art i el compromís polític”, va rebre ahir a Roda de Berà el premi honorífic del festival internacional de cinema en català Fic-Cat de les mans del seu director, Antonio Barrero. Per ell, en una edició com la d'enguany, que té com a eix central destacar el rol dels directors de cinema, Portabella hi havia de tenir un paper destacat: “És el cineasta amb més prestigi del país, per la seva cinematografia i pel seu compromís cívic, social i polític.”

Amb la sala del teatre del Casino Municipal de Roda només mig plena, un agraït Portabella –que també va rebre records de Roda de mans de l'alcalde, Pere Virgili– va donar un consell als joves interessats a treballar en el món del cinema: “Si un vol fer cinema perquè creu que té la suficient habilitat, que no trepitgi mai una escola de cinema, on formen professionals per fer produccions estàndard.”

Durant l'acte també es va presentar el seu darrer llargmetratge documental, Informe general II, la segona part d'un treball seu del mateix títol de l'any 1976, en el qual constata com en el marc de la crisi sorgeix un nou protagonisme ciutadà, amb moviments com el del 15-M, basat en la recuperació de la política per part de la gent comuna.

El Fic-Cat continuarà demà al matí amb la projecció dels treballs presentats pels alumnes de primària de diversos centres educatius. A la tarda es projectaran diversos documentals, curtmetratges i llargmetratges que aspiren al concurs de la secció oficial. A la catifa vermella hi passaran professionals com Nora Navas, Daniela Fejerman, Rai Puig, David Conill, Aina Salarich, Clara Roquet, Jordi Ferré, Quim Torrell, Violant Llopis, Pau Escribano i Ann Perelló. La jornada acabarà amb la projecció del film L'adopció, de Mistery Producciones, dirigida per Daniela Fejerman. És una pel·lícula que narra la història d'una parella catalana que marxa a l'est per adoptar un nen; un somni que acaba convertint-se en un malson.

El Fic-Cat, l'únic festival de cinema cent per cent en català, projecta en aquesta edició, que acabarà diumenge, les 79 pel·lícules que s'han seleccionat de les 350 produccions rebudes de Catalunya i d'arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

BARCELONA
Cinema i sèries

El GAC ofereix 54 beques per escriure guions amb una dotació de 500.000 euros

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz aspira a cinc premis Alícia de l’Acadèmia de la Música

BARCELONA
Música

Carles Viarnès porta la fusió de música clàssica i moderna amb l’orgue de la Casa de Cultura

Girona
La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte
ART

La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte

GIRONA
La crònica

Maria Schneider tenia raó

Art

Inundart proposa passejar pel Barri Vell tot escoltant veïns sobre la gentrificació

Girona
Música

Blanes Arran de Mar s’estrenarà amb Mayte Martín i Albert Pla

Blanes
Música

El Festival Itinera ha programat 250 concerts en micropobles de Catalunya

Girona