Música

El festival Recòndit es reforça i s’amplia a més pobles del Pla de l’Estany

La programació, que aplega música i altres activitats culturals i lúdiques, es desplegarà aquesta temporada en set dels onze municipis de la comarca

El festival Recòndit , nascut fa dos anys de manera discreta, aquest any tindrà una major envergadura, ja que dels quatre pobles on se celebrava passarà a set. La filosofia inicial, però, és la mateixa: els concerts tenen d’escenari espais emblemàtics o significatius (una capella, una vil·la romana, un castell, un camp de noguers...), de complement s’hi organitzen activitats lúdiques o culturals (una ruta de descoberta, una visita guiada en un jaciment, un tast de ratafies, una mostra de cerveses artesanes...) i, sobretot, els intèrprets tenen prou nivell per situar el Recòndit entre les propostes musicals de qualitat.

Les actuacions

Els concerts i les activitats tindran lloc sempre els diumenges al matí, cada quinze dies. Actuaran el duo The New Raemon (Fontcoberta, 10 d’abril), Joan Rovira (Camós, 24 d’abril), Jo Jet i Maria Ribot (Esponellà, 8 de maig), Mabel Flores (Palol de Revardit, 22 de maig), Pau Alabajos (Crespià, 5 de juny), Alícia Rey (Sant Miquel de Campmajor, 19 de juny) i Paula Grande (Vilademuls, 3 de juliol). Tots els concerts són gratuïts.

La promotora La Tornada n’és l’organitzadora, amb el suport dels ajuntaments, el Consell Comarcal i la Diputació . Per Pau Planas, de La Tornada, s’està complint l’objectiu que Recòndit esdevingui un projecte “de comarca” i sigui una manera de reivindicar els pobles petits. Planas va presentar ahir la programació a la seu de l’ens comarcal, en companyia de representants de les altres parts implicades.

El diputat provincial i alcalde de Palol, Jordi Xargay, va considerar que suposa una oportunitat de promoció d’aquest territori i una demostració de descentralització de l’oferta cultural. Per la seva banda, el president del Consell, Francesc Castañer, va posar l’accent en la distribució dels concerts pel territori del Pla de l’Estany.

LA DATA

10.04.22
és el dia
del primer concert, a la capella de la Mare de Déu de la Font de Fontcoberta.

Energia solar als escenaris dels concerts

Les actuacions musicals del Recòndit aportaran una novetat interessant, com és l’alimentació dels aparells no pas amb connexió a la xarxa elèctrica, sinó a través d’acumuladors d’energia solar. “Pretenem que no es deixi petjada ambiental”, va assegurar Planas. La iniciativa serà possible –van explicar els organitzadors– amb el projecte ecològic de l’empresa AdLibitum, que té la col·laboració de La Tornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia