Cultura

Joan Francesc Mira i Teresa Pascual guanyen els premis de la Crítica Catalana 2008

Literatura

El professor d'història (Proa), de Joan Francesc Mira, i Rebel·lió de la sal (Pagès), de Teresa Pascual, han estat guardonats amb els premis de la Crítica Catalana 2008, atorgats pels crítics catalans i del conjunt de l'Estat a les millors obres en català.

Mira, antropòleg i sociòleg valencià, s'emporta el guardó en narrativa amb El professor d'història, novel·la amb el Faust de Goethe com a rerefons i la ciutat de València com a escenari. En ella, un veterà professor entra en crisi davant d'una banal modernitat que no acaba de comprendre.

El premi de poesia ha estat per a la també valenciana Teresa Pascual, guardonada anteriorment amb els premis Crítica Serra d'Or, del 2003, i Vicent Andrés Estellés, el 1988. La mort de la mare de la poeta inspira Rebel·lió de la sal, poemari construït entre el dolor i la desolació, a base de silencis i paisatges interiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.