Territori

breus / C.F

Una exposició mostra la relació entre Espriu i Apel·les Fenosa
El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí mostra en una exposició la relació entre el poeta Espriu i l'escultor Apel·les Fenosa. El muntatge Esculpint Espriu, que es podrà visitar en aquest espai fins al 12 de gener, neix del diàleg entre el llibre Formes i paraules, la personal aproximació d'Espriu a l'obra de l'escultor, i la interpretació que en fan un grup d'alumnes provinents de diverses escoles d'escultura: l'Espai Fenosià de Creació Artística, l'Escola d'Art Apel·les Fenosa del Vendrell i l'Escola d'Art de Sant Julià de Lòria del Principiat d'Andorra. Juntament a l'exposició de les obres s'hi poden veure els escrits originals del poeta, provinents de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell. Emmarcada en l'Any Espriu, l'exposició està comissariada per l'escultor Philippe Lavaill, que durant deu anys va ser assistent i deixeble del mestre Fenosa. La seva obra, que ja es va exposar en aquest museu de la Conca de Barberà l'any 2008, s'hi podrà à tornar a veure a principis de l'any vinent, en una retrospectiva de la seva trajectòria.
Esculpint espriu
Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, fins al 12 de gener
Escultures i textos: Juntament amb les obres d'art s'hi poden veure els escrits originals de l'obra d'Espriu Formes i paraules, provinents de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell.
Tercer CD de la Coral de la URV
La Coral de la Universitat Rovira i Virgili, integrada per una cinquantena de cantaires, ha editat el seu tercer CD, Entre el cel i la terra. La seva directora, Montserrat Rios, destaca que el disc “vol ser un testimoni viu del recorregut que ha dut a terme la Coral de la URV els últims anys”: “Per fer-ho, hem seleccionat alguns fragments de concerts que des de l'any 2007 hem anat enregistrant amb material tècnic d'alta qualitat”, apunta. El CD conté les dues fugues Cum Sancto Spiritu i Et vitam venturi de la Petite messe solennelle de Gioacchino Rossini; el Sanctus de la Missa en sol major de Francis Poulenc, tres corals de la Passió segons sant Mateu de Bach, espirituals de Michael Tippett, un dels Sechs Geistliche Lieder d'Hugo Wolf i també algunes obres enregistrades al concurs A Capella, organitzat per la Federació Navarresa de Cors l'any 2010, en què la coral universitària va guanyar el primer premi de polifonia i el segon premi en la categoria de folklore. Fundada el 1991 per l'actual directora, la coral “ha esdevingut un clar referent coral universitari a tot l'Estat”, segons el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.
Amors gairebé eterns
Josep Igual
Literatura eròtica: A Amors gairebé eterns (Cossetània Edicions), l'escriptor Josep Igual s'endinsa en les arts amatòries i fa una nova aportació a la literatura eròtica en català, amb una quarantena de narracions breus “sobre els jocs carnals, els deliris, esperances i angoixes de l'ésser humà”. L'autor del Baix Maestrat, que des de fa anys viu a Sant Carles de la Ràpita, també és poeta i periodista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia