cultura

Crítica

À.Q

Amics desacomplexats

L'anomenada nova comèdia políticament incorrecta americana sembla dedicada a exaltar l'amistat masculina i la seva capacitat de provocar tota mena d'excentricitats. El guru de las bodas, dirigida per Jeremy Garelik, podria presentar-se com a la clàssica farsa basada en un engany en què un seguit de personatges utilitzen la disfressa i la caracterització per ser allò que no són i fer creure a l'altre que són uns altres. A partir de la premissa que el nuvi no té a qui convidar en el seu casament, tota l'estratègia de la primera part de la pel·lícula es basa en la forma com es crea el procés de representació que ha de fer creure a una noia que, el dia del seu casament, el seu espòs té un bon padrí de casament i un grup d'amics entranyables amb els quals manté una gran amistat.

Jeremy Garelik comença mostrant com el nuvi busca un agent especialista en casaments que realitza un càsting per trobar els amics ideals. La pretesa història d'embolics, però, no triga massa a transformar-se en la clàssica farsa en què l'amistat masculina passa per la festa desmesurada, l'alcohol i la possibilitat de sentir-se desacomplexat i prometre unes quantes dosis d'incorrecció. La trilogia de Resacón en Las Vegas podria arribar a trobar-se en l'horitzó de la proposta. La pel·lícula segueix l'estructura més elemental, aposta per les bromes pujades de to i ens mostra un comiat de solter basat en tota possibilitat d'excés. Jeremy Garelik, guionista de Separados (2006), amb Jennifer Aniston i Vince Vaughn, debuta en la direcció amb una parella còmica formada per un marit tímid i sense amics que perd els seus complexos –Joah Gad– i un padrí de casament que se la sap llarga i que no fa res més que voler-se superar a cada sortida de to –Kevin Hard, l'actor de Juerga hasta el fin i Vaya patrulla.

El gurú de las bodas
Direcció: Jeremy Garelick Intèrprets: Kevin Hart, Kaley Cuoco, Josh Gad Gènere: comèdia País: EUA, 2015


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia