El Centre de Lectura rep el fons d'Amigó
La família del professor i onomàstic l'ha donat a la biblioteca de l'ateneu
La família Amigó ha lliurat tot el fons personal de Ramon Amigó i Anglès (Reus, 1925-2011) a la biblioteca del Centre de Lectura de Reus. Integrat per quaranta-tres caixes que contenen correspondència personal, articles inèdits, material utilitzat per a la realització de les toponímies i per a la publicació dels seus llibres, el fons també inclou informació sobre les classes que va fer com a professor de català. Entre la correspondència que va mantenir, hi ha cartes a Jaume Vallcorba, Amadeu Soberanes, Albert Manent, Josep Iglésies i Artur Bladé Desumvila.
Amigó, que va ser president del Centre de Lectura entre 1973 i 1975, es va formar en l'onomàstica dins del món excursionista. En aquest camp, va dur a terme l'aplec i l'estudi de nombrosos repertoris. De les seves publicacions, en destaquen Els topònims de la ciutat de Reus, Els noms de lloc de les terres catalanes: la Mussara (premi Eduard Brossa el 1955 i premi de la Societat Catalana de Geografia, filial de l'IEC, el 1961) i Siurana de Prades, entre d'altres.
Altres repertoris d'onomàstica corresponen a la Mussara, Castellvell del Camp, Almoster, Vilallonga de Ter, Vila-seca i Salou, Constantí, Siurana, Cornudella de Montsant, Prades, l'Albi, Pratdip i Porrera. És l'autor de la guia itinerària Les muntanyes de Prades, el Montsant i serra la Llena, redactada amb Josep Iglésies i Joaquim Santasusagna, i de L'ensenyança de la llengua catalana, des de Reus, sota el franquisme. El 1997, va rebre la creu de Sant Jordi.