cultura

Tiana Negra consolida l'èxit amb més visitants

El certamen literari també incrementa el ressò i les xifres de venda de llibres els dos dies

Els organitzadors ja pensen en la pròxima edició, la cinquena

Tiana Negra continua creixent, i aquest cap de setmana la quarta edició del certamen literari dedicat a la novel·la negra en català ha sumat vuit-cents visitants. Aquest xifra representa dues-centes persones més que l'any passat que han pogut gaudir de les novel·les i els autors més destacats del gènere. El festival també ha aconseguit tenir més ressò i vendre més llibres. És per això que els organitzadors ja tenen el cap posat en la cinquena edició del festival, que té garantida la continuïtat, segons ha confirmat des de l'Ajuntament de Tiana la regidora de Cultura, Núria Blasco. “Evidentment, hi haurà una cinquena edició, el llistó està molt alt però comencem a treballar perquè la propera edició de Tiana Negra torni a ser un èxit”, ha assegurat.

Els actes amb més afluència de públic han estat el primer homenatge al col·lectiu Ofèlia Dracs i també el combat de boxa, que ja s'ha convertit en una cita clàssica del festival. També va tenir molt públic l'acte de cloenda, al qual, per primer cop, va assistir un autor internacional, l'autor marsellès François Tomazeau, que ha estat traduït per primer cop al català i el castellà. Durant el festival, s'ha atorgat el tercer premi Memorial Agustí Vehí a l'escriptor Silvestre Vilaplana. La seva obra Els ossos soterrats ha aconseguit la unanimitat del jurat i serà publicada per l'editorial Alrevés.

La regidora de Cultura destaca la implicació dels veïns com una de les claus de l'èxit del certamen. La biblioteca municipal ha organitzat activitats relacionades amb la novel·la negra durant tot el mes, entre les quals un concurs de misteris negres entre totes les biblioteques del Maresme. Els organitzadors asseguren que, malgrat l'èxit del Tiana Negra, s'ha de continuar treballant per mantenir la qualitat i el prestigi d'un festival que representa el pòrtic de BCNegra, que se celebra aquesta setmana.

LA XIFRA

800
visitants
han passat per Tiana durant els dos dies que ha durat el festival literari i han participat en les activitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia