cultura

música

Festival

El Gastromusical celebra 10 anys com a pioner

El festival d'El Molí de l'Escala programa Lucrecia, Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende

El Gastromusical del restaurant El Molí de l'Escala celebrarà deu anys com a festival pioner a Catalunya en el diàleg creatiu entre música i gastronomia, amb una programació que es concentrarà entre els dies 20 i 24 de juliol i que inclourà nous espais i propostes. Una de les principals novetats del festival impulsat pel cuiner Jordi Jacas i coordinat en la part musical per Francesc Viladiu serà la Nit Basca, el divendres 22, que tindrà com a protagonistes el prestigiós acordionista Kepa Junkera i tots “els hits de la cuina basca”. També per primera vegada el Gastromusical organitzarà fora de les seves instal·lacions el Gastrokids, amb tallers interactius per a la mainada relacionats amb la música i la gastronomia. Aquest any unirà forces amb Familiaria, una nova jornada d'activitats pensades per a les famílies que tindrà lloc el dissabte 23 al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, representat ahir a la presentació del Gastromusical per la seva directora, Marta Santos, com també va ser-hi l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga. El Gastrokids inclourà un taller amb les Cuineres de Sils, un altre d'empotar anxoves amb Anxoves de l'Escala-M. Sureda i, pel que fa a la part artística, un taller de percussió corporal amb Santi Serratosa i un de danses tradicionals amb La Farandola.

El 10è Gastromusical s'obrirà el dimecres 20 amb la cantant cubana Lucrecia, que ja va actuar en la primera edició del festival. En aquesta ocasió els seus boleros i sones es maridaran amb la cuina de Xavier Pellicer, del restaurant barceloní Céleri, amb una carta en què predominen els productes ecològics i les receptes aparentment senzilles.

El dia 21, el polifacètic i sempre enginyós i divertit Pablo Carbonell (Los Toreros Muertos, Caiga quien caiga) interactuarà amb la cuina de Vicenç Fajardo, del restaurant La Plaça de Madremanya, “on destaquen plats d'arrels empordaneses i mediterrànies i un producte de primera qualitat”. Les dues primeres vetllades es completaran amb la selecció musical de Dj Miguelito Superstar, de la Fundación Tony Manero.

El Gastromusical es clourà el diumenge 24 amb dues propostes que es van posar en marxa en l'edició anterior: el Gastrovermut, amb la cantant Paula Grande, molt vinculada a l'Escala, que hi presentarà el seu primer disc en solitari, Viatge interestel·lar. I a la nit, el Gastroflamenc, aquesta vegada amb el cantaor Duquende i el guitarrista Chicuelo en una actuació precedida per la cuina inspirada en les tapes que elaboraran Jordi Jacas i l'equip d'El Molí de l'Escala.

LA DATA

23-7-2016
El Gastrokids tindrà lloc aquest any a Empúries, juntament amb una nova iniciativa, el Familiaria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA