Economia

Agricultura

Orígens d'Olot aposta pel producte ecològic

La fira agroalimentària de quilòmetre zero apostarà també pels bolets i la tòfona, la pastisseria i el vermut

Es farà els dies 19 i 20 d'aquest mateix mes als terrenys de l'antiga estació

Una fira mostra les noves tendències i això és el que fa Orígens d'Olot, dedicada als agroaliments de quilòmetre zero de qualitat que van del productor al consumidor. I les tendències per les quals aposta en l'edició d'aquest any, que es farà els dies 19 i 20 d'aquest mes, són els productes ecològics, la pastisseria, els bolets i la tòfona i el vermut. En conjunt, aquestes noves tendències apleguen 27 dels 65 expositors d'Orígens i més de 90 productors.

El responsable de l'empresa organitzadora, Pep Palau, von Arend & Associats, Pep Palau, ha remarcat que Orígens sintonitza amb el productor a petita escala. “Apleguem els millors productes agroalimentaris del país, quant a la qualitat i certificació d'origen”, ha explicat. Fent bo el lema d'aquesta manifestació firal d'“aprèn, tasta i compra”, Palau ha remarcat que hi haurà l'Aula de Cuina, per on passaran cuiners i cuineres que sumen plegats set estrelles Michelin, entre altres; l'Aula de Tast, on tothom qui vulgui –tiquets a 3 euros i cinc tiquets inclosos en els 5 euros de l'entrada– podrà tastar les propostes dels participants en la fira i, a més, comprar directament als productors. També hi haurà l'Aula de Nens, amb diverses propostes gastronòmiques creatives. Pep Palau ha destacat de l'Aula de Cuina les sessions liderades per duets que es complementen, com per exemple el del xef de La Quinta Justa d'Olot, Gerard Xifra, i el pastisser olotí i expert en xocolates Jordi Ferrer, o la de la xef de La Calèndula, Iolanda Bustos, i l'assessor botànic d'El Celler de Can Roca, Evarist March. La programació es complementa amb activitats diverses com ara el concurs d'allioli i els de millor estand i millor producte.

LA XIFRA

65
expositors
i més de 90 productors aplegarà la pròxima edició de la fira Orígens de la capital garrotxina.

LA DATA

19/20.11
són els dies
en què es du a terme Orígens, als terrenys de l'antiga estació del ferrocarril d'Olot.

El paisatge a la taula

El paisatge és un actiu important a la Garrotxa i dur aquest paisatge a la taula és un dels principals fils argumentals de la fira Orígens. Per això, el mas El Cros de Santa Pau ha estat l'escenari escollit per a la presentació de la cinquena edició de la fira i, a més, perquè aquesta explotació de vacum de carn i d'aviram ecològics forma part del grup Visita Granges, que hi serà present, i que comparteix l'objectiu d'apropar els productors, les seves explotacions i els seus productes directament als consumidors. De fet, el regidor de Promoció Econòmica i màxim responsable de la fira, Estanis Vayreda, ha explicat que Orígens és una peça clau en l'aposta de l'Ajuntament d'Olot per consolidar la ciutat i la comarca com un dels territoris de Catalunya on els productes de quilòmetre zero estan més ben elaborats i cuinats. “Hem sabut transmetre que a la Garrotxa es menja bé, i que el paisatge hi acompanya, i el bon tracte”, ha indicat. Vayreda ha recordat que Orígens és una fira estratègica per a tot l'any i que l'aposta pel producte de proximitat és una línia econòmica important per a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.