Economia

Reconeixement per a onze empreses històriques

El GEiEG, de Girona, Cal Coix, de Maçanet, i Calçats Roig, de Figueres, entre els guardonats per la Cambra de Girona

La consellera de Cultura va assistir ahir a l’acte de lliurament

La Cambra de Comerç de Girona va lliurar ahir els Guardons als Establiments Històrics a onze empreses i entitats en un acte amb la presència de la conseller de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Van ser distingits l’hostal Cal Coix, de Maçanet de la Selva (1860); Calçats Roig, de Figueres (1869); la serralleria Casamajó, de Ger, (1906); la carnisseria Gironell (1932), Can Juandó (1932), el GEiEG (1919), Dispuig (1951) i Còmput (1969) –tots de Girona ciutat–; Carn i Embutits Montse, de Sant Feliu de Guíxols (1954); Cales de Lierca, d’Argelaguer (1969), i Costa Brava Mediterranean Foods-Grup Cañigueral, de Riudellots de la Selva (1969).

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, va valorar la trajectòria dels guardonats i va destacar que “un establiment històric és tota una garantia de servei i de qualitat”. “També hi ha en aquests negocis una voluntat de ser, de persistir, de continuar servint la societat vencent dificultats de tota mena, escenaris i circumstàncies difícils. I demostren amb la seva persistència que és possible, tot i que no sigui fàcil, una història d’èxit.”

“Com cada any, tenim des de grans empreses fins a establiments familiars (...) És bonic barrejar establiments de tipologia i magnitud tan diversa però que tenen en comú el fet de saber mantenir-se i adaptar als nous temps”, va exposar el president de la Cambra en el seu discurs.

Tots els guardonats van rebre una placa de forja que podran exhibir als seus negocis i un diploma acreditatiu. Al llarg d’aquests 40 anys dels Guardons als Establiments Històrics s’han premiat un total de 685 empreses de les comarques gironines.

40è aniversari

A més, aquest any, coincidint amb el 40è aniversari dels guardons, es va reconèixer la trajectòria de dedicació als premis de dos dels membres del jurat més antics: Enric Mirambell, cronista oficial de la ciutat de Girona, i Joan Domènech, historiador, mestre i president de la Fundació Bertrana. Sobre el 40è aniversari dels premis, Fàbrega va manifestar que “la diversitat d’establiments i sectors representats als premis són un bon exemple de la riquesa i varietat de l’economia de la demarcació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia