Economia

Baqueira-Beret projecta expandir-se al Pallars Sobirà

L'estació d'esquí ha ideat un nou complex autònom al cap del port de la Bonaigua, a la zona de la Peülla, que li permetria ampliar el domini esquiable a la comarca

Almenys dues pilones s'instal·larien en sòl protegit

Baqueira-Beret ha presentat a l'Ajuntament d'Alt Àneu un projecte en què sol·licita la modificació i consolidació de l'àrea esquiable al sector de la Peülla, dins el terme d'aquest municipi. Aquest document, entrat a principis de setembre, se sotmetrà a informació pública durant 45 dies abans de passar a la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu.

El projecte, que se situaria a la zona del Clot Gran, preveu la construcció de vuit remuntadors, un aparcament per a prop de set-cents vehicles, llar d'infants, cafeteria, escola i una zona de debutants. Aquesta estació funcionaria de manera totalment autònoma encara que connectada a la resta del domini esquiable, i tindria dotze pistes: dues de verdes, quatre de blaves, cinc de vermelles i una de negra. En total s'ocuparien 323 hectàrees, que acostarien Baqueira-Beret a la barrera dels 200 quilòmetres de traçats marcats. Es preveu que les obres comencin la primavera que ve i que només en la primera fase s'inverteixin 17 milions d'euros.

L'alcaldessa d'Alt Àneu, Laura Arraut, ha explicat que es tracta d'un projecte positiu per al municipi i per a la comarca, i ha destacat “l'aposta pel turisme familiar” que suposa la instal·lació d'una zona de debutants i dels serveis d'escola d'esquí en aquesta nova estació, encara sense nom.

Pilones en zona protegida

Un dels inconvenients del projecte és que almenys dues pilones d'un dels nous remuntadors entrarien dins l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes. L'alcaldessa ha assegurat que els portaveus de l'estació s'han compromès a complir que el domini esquiable no traspassi el sòl protegit.

A la recerca del client pallarès

Amb aquest nou projecte a la Peülla, Baqueira-Beret vol consolidar el sector del Pallars Sobirà i guanyar influència en aquesta zona, on l'esquiador trobaria tots els serveis necessaris per gaudir d'una jornada d'esquí, des del lloguer de material fins a la possibilitat de contractar classes d'esquí o surf de neu. No serà una tasca senzilla, ja que a la comarca hi ha actualment tres estacions d'esquí alpí: Espot Esquí i Port Ainé –totes dues propietat de Ferrocarrils de la Generalitat– i Tavascan, on a banda també s'hi pot practicar l'esquí nòrdic. Amb la voluntat d'ampliar el servei a l'estiu, l'Ajuntament d'Alt Àneu ha sol·licitat a Baqueira-Beret que les taquilles de venda esdevinguin un punt d'informació turística durant els mesos estivals perquè la zona del Clot Gran i el pàrquing serveixin també d'accés a la vall i els estanys de Gerber.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA