Economia

Els pagesos es reivindicaran amb una marxa per tot el país

La tractorada arrencarà a les Terres de l'Ebre el 26 de gener en direcció a Reus, on s'hi afegiran els productors del Camp per anar cap a Barcelona

La renda agrària ha caigut un 39% en els últims quinze anys

La caiguda de la renda agrària un 39% en els últims quinze anys per la retallada dels ajuts i la crisi de preus, l'impacte de la fauna salvatge i protegida sobre les explotacions agrícoles i la falta de suport tant de l'administració com de la societat en general, han provocat que la pagesia es plante. I per reclamar un canvi el sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha convocat una marxa que recorrerà tot el país entre el 26 i el 28 de gener, quan les tractorades que sortiran de les quatre demarcacions catalanes arribaran a la capital i es concentraran a la plaça d'Espanya amb el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia. “Volem que la societat visualitze les agressions que patim i reivindiquem el paper de la pagesia en el nou model de país”, va manifestar el coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre, Hilari Curto.

En el cas del Baix Ebre i el Montsià, la tractorada sortirà des d'Amposta –tot i que encara s'ha de confirmar el recorregut– i el 26 de gener es dirigirà a Reus, on es trobaran amb els pagesos de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Camp de Tarragona. L'endemà la concentració sortirà de Valls cap a Vilafranca del Penedès i Molins de Rei. I, finalment, el 28 de gener arribarà a Barcelona. En cadascun dels municipis, UP organitzarà actes per explicar a la ciutadania els motius de la seua protesta i reclamar un país on s'assegure la provisió d'aliments a la població, la conservació dels recursos naturals, el manteniment del paisatge agrari i l'ocupació equilibrada del territori. “El pagès no és només qui fa els aliments, sinó també qui conserva el paisatge”, va dir Curto. En aquest sentit, Unió de Pagesos lamenta la destrossa del paisatge i la brutícia que genera el ral·li, i la deixadesa dels boletaires. “Arriba un moment en què s'ha de dir prou, vam començar en tractorades per rebutjar la retallada del PDR i ara convoquem una protesta a tot Catalunya a la vegada”, va assenyalar el coordinador d'UP a l'Ebre.

La reducció dels ajuts a l'agricultura i la ramaderia farà perdre 714.487 euros al Camp de Tarragona, mentre que a l'Ebre la retallada serà d'1,6 milions. “A la retallada d'ajuts cal sumar-hi la competència de producció d'altres països, com ara en el cas dels cítrics, i la pressió de la distribució”, va dir Rafel Verdiell, de la comissió permanent d'UP.

LA DATA

28.01.17
és la data
en què les tractorades d'UP arribaran a Barcelona, on es concentraran a la plaça d'Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA