La plantilla de Honda es manifesta a Barcelona contra els acomiadaments i la deslocalització de la feina

Uns dos-cents treballadors de la planta de Montesa Honda de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) es van concentrar ahir al matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en protesta pels acomiadaments anunciats per la companyia i per la deslocalització de part de la producció a Itàlia, segons denuncien els sindicats. Els representants dels treballadors critiquen la decisió de l'empresa, sobretot després de conèixer els resultats dels tres darrers exercicis, tots ells amb beneficis. «És indignant», es queixava un membre del comitè d'empresa. En aquest sentit, els sindicats exigeixen a la direcció que dissenyi un pla industrial per a unes instal·lacions que consideren viables.

A la planta de Santa Perpètua hi treballen actualment 340 persones i s'hi preveuen uns 180 acomiadaments. El comitè d'empresa, vist que no hi ha marxa enrere pel que fa al manteniment de la producció, confia que la multinacional no recorrerà a una mesura tan traumàtica com és la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació, i que es podran negociar altres mesures, com ara baixes incentivades, prejubilacions i jubilacions.

Segons expliquen també els sindicats, la multinacional nipona té previst augmentar la producció dels quatre models de motocicletes que fabrica actualment a la planta vallesana i que traslladarà l'any vinent a Itàlia (11.520 unitats anuals) i a partir del març del 2010, la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda es limitarà a fabricar només els models Montesa, dels quals es produeixen només unes 1.500 unitats anuals. Amb tot, els sindicats expliquen que aquesta planta obté beneficis des de la compra de Montesa, el juliol del 1986.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.