Economia

Turisme

Pioners a remullar l’oci

El parc aquàtic Aquadiver ha arribat, aquest agost, a les tres dècades de funcionament sent un dels referents en l’oci

Ocupa uns 82.000 m², ha passat de 12 a 24 atraccions i s’ha convertit en una institució a la Costa Brava

Dimarts passat, Aquadiver, el parc aquàtic de Platja d’Aro, va arribar a les tres dècades. El seu director, Julià López-Arenas, fa una valoració positiva d’aquests 30 anys de trajectòria i de l’evolució que ha viscut el parc des dels inicis. López-Arenas destaca l’impacte positiu que ha “suposat i suposa” Aquadiver per a Platja d’Aro i els pobles veïns. Una implantació al territori que els porta, segons diu, a seguir amb el repte de “continuar treballant per seguir oferint una de les millors opcions de la demarcació de diversió per a tota la família”.

El parc, actualment, ocupa una superfície de 82.000 m² i, segons López-Arenas, ha aconseguit consolidar-se com una de les opcions d’oci familiar “més potents de la Costa Brava durant la temporada d’estiu”. El mateix López-Arenas remarca que, des de l’obertura fins a l’actualitat, el parc ha evolucionat molt. El nombre d’atraccions ha augmentat de 12 a 24. També s’han fet moltes millores en l’àmbit tecnològic, com ara la optimització dels controls d’accessos al parc o la creació d’un servei d’atenció al client via WhatsApp, entre d’altres. Aquadiver també consta de diferents serveis complementaris, com ara pàrquing gratuït, servei mèdic de primers auxilis, botiga de regals, lloguer de taquilles, diferents opcions de restauració i servei de fotografia. “Tot i només ser obert la temporada d’estiu, el funcionament d’un equipament d’aquestes característiques requereix una feina molt transversal al llarg de tot l’any. Per això, Aquadiver té un equip de professionals compost per 15 persones que desenvolupen diferents tasques, com ara promoció comercial i feines de manteniment”, explica López-Arena. Durant la temporada d’estiu, el parc amplia la plantilla, donant feina a més d’un centenar de persones.

El gran moment seminal de la creació dels parcs aquàtics a Catalunya va tenir lloc al llarg de la dècada dels anys vuitanta del segle passat. El primer parc es va construir el 1984 amb el nom d’Isla Fantasia, aVilassar de Dalt (Maresme), instal·lació a què va seguir, el 1985, el Walter World Lloret, de Lloret de Mar. El boom de creació de parcs aquàtics, però, es va produir entre el 1986 i el 1987, amb l’obertura dels sis parcs més. El dels inicis va ser, però, un moment delicat i gens fàcil, especialment per la polèmica per les seves obertures relacionades amb els permisos. Molts es van veure paralitzats a causa de diversos accidents mortals –el que va provocar que la Generalitat de Catalunya elaborés un decret de regulació. El sector, però, va evolucionar apostant per la seguretat i reforçant l’oci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)