Economia
La Fageda inverteix en un nou obrador i renova la gamma de melmelades
La cooperativa garrotxina destina 650.000 euros a noves instal·lacions i treu al mercat una nova melmelada
També redissenya els envasos
La Fageda ha invertit 650.000 euros en un nou obrador de 350 metres quadrats, amb noves instal·lacions i equipaments. Aquesta inversió permet així a la cooperativa garrotxina renovar la gamma de melmelades, que queda fixada amb onze varietats diferents, la darrera novetat de les quals és la melmelada de figa.
Amb les noves instal·lacions els diferents processos que intervenen en la producció de les melmelades queden diferenciats: preparació de les fruites i verdures, focs per a la cocció, envasadora automàtica, etiquetatge i encaixat, magatzem i neteja.
Els espais, segons explica La Fageda en un comunicat, s’han tancat amb quatre grans finestrals que permeten a les nombroses visites que rep La Fageda observar “en viu i en directe” com es fan les melmelades.
Nous envasos
Aquesta tardor les melmelades de la Fageda, a més d’incorporar la nova melmelada de figa, també incorporen un redisseny dels envasos. Així, la nova gamma conté tres famílies de melmelades amb onze gustos diferents pensats i preparats per acompanyar en esmorzars; formatges, foies i amanides, i carns i peixos.
El paquet de quatre melmelades de 43 grams adopta així un nou disseny que millora l’emmagatzematge i optimitza l’espai ocupat als lineals. Està pensat també per ser un format idoni per als obsequis i per incorporar-lo als lots de Nadal.
Segons La Fageda, l’any 2014 es van elaborar 24 tones de melmelada, amb una facturació aproximada de 220.000 euros.
LES XIFRES
Un projecte que es va iniciar arran de la crisi
La Fageda va començar a fer melmelades ara fa gairebé cinc anys, quan a causa de la crisi i el canvi de política forestal va haver de tancar l’activitat de vivers forestals i va estar a punt de deixar sense feina 20 persones amb discapacitat o malaltia mental. Llavors es va decidir plantar horta i fruiters i aprofitar l’antiga cuina del mas per fer les primeres melmelades. En aquests anys, s’han pogut mantenir els 20 llocs de treball.