La DO Terra Alta estudiarà l'acceptació dels vins de garnatxa blanca al mercat
La denominació d'origen (DO) Terra Alta acapara pràcticament la totalitat de la garnatxa blanca plantada a Catalunya i un 75% de la de tot l'Estat, una varietat per la qual aposta el consell regulador. «Les varietats tradicionals són una via de diferenciació i generació de valor afegit, i la garnatxa blanca de la DO Terra Alta és única», assenyala el director del Parc Tecnològic del Vi, Sergi de Lamo. En aquest sentit, el consell regulador de la DO ha posat en marxa un pla estratègic de la garnatxa blanca, un pla que en una primera fase se centra en la tipificació i caracterització d'aquesta zona vinífera i els seus vins. Pel 2011 el pla preveu l'elaboració d'un estudi de màrqueting per conèixer l'acceptació dels consumidors dels vins blancs de garnatxa blanca. Un estudi que té un pressupost de 42.000 euros.
En els darrers anys els cellers han invertit esforços tècnics en el refinament de les elaboracions dels vins amb garnatxa blanca i actualment hi ha uns quaranta vins obtinguts amb aquest raïm. Quant a l'interès d'altres zones per la garnatxa blanca, el secretari de la DO Terra Alta, Jaume Martí, destaca: «Anem un pas per endavant en importància, tradició i coneixement d'aquesta varietat.» Per la seua banda, el president de la DO, Jaume Descarrega, precisa que l'aposta per la garnatxa blanca no va en detriment de la resta de productes.