Economia

El 96% dels treballadors del sector del metall segueixen la vaga a Tarragona, segons CCOO

La protesta s'ha convocat contra el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu de la patronal

La vaga de 24 hores convocada per avui en el sector del metall a Tarragona per protestar contra el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu amb la patronal és "un èxit", segons ha assegurat el responsable del CCOO, Andreu Capdevila. Segons el sindicat, a les 8 del matí el seguiment era del 96% amb tots els centres industrials i el subsector de muntatge i manteniment tancats.

La zona més afectada és el polígon Petroquímic del Tarragonès, on es concentra el 40% del sector. "Allà no hi ha activitat, ja que els treballadors no han entrat a treballar", ha explicat Capdevila

Amb tot, es mantenen els serveis mínims fixats per la Generalitat, que estableixen un torn per a garantir la seguretat. "Això suposa uns dos o tres treballadors per empresa", ha afegit el portaveu sindical.

Capdevila ha indicat que la vaga afecta sobretot a empreses subcontractades. Segons el sindicat, la patronal no s'ha posat en contacte amb els sindicats des del dimecres a la nit quan es van trencar les negociacions del conveni del sector a Tarragona. El conveni afecta a unes 15.000 persones repartides en 300 centres de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.