Economia

Vaga de 3 dies dels tècnics d'Hisenda

Els representants dels treballadors han convocat una manifestació per demà a Madrid

Avui s'ha iniciat la campanya de la renda 2006 amb un tret diferencial: la vaga anunciada pel sindicat Gestha arreu de l'Estat per als dies 2, 3 i 4 de maig. Els tècnics d'Hisenda protesten per la negativa del ministeri d'Economia i Hisenda d'impulsar la creació d'un nou cos superior tècnic que reconegui “legalment” les funcions superiors que realitza aquest col·lectiu a la pràctica.

Aquesta aturada generalitzada s'acompanyarà amb una manifestació demà dijous 3 de maig a Madrid que, segons Gestha, reunirà a més de 2.000 tècnics d'arreu de l'Estat. Està previst que el recorregut comenci a les 12 hores a la Glorieta d'Atocha i acabi a la Puerta del Sol. El sindicat confia que més del 80% de la plantilla secundi la vaga.
Gestha representa un total de 8.000 funcionaris, dels quals 6.000 es localitzen a l'Agència Tributària i 2.000 més en el ministeri d'Economia i Hisenda i en la Intervenció General de l'Estat.

Fins els moment, el ministeri de Pedro Solbes s'ha negat a crear el cos superior que demana Gestha però els ha ofert una millora de la seva carrera administrativa que passa per facilitar l'accés al grup A de l'administració (els tècnics pertanyen al grup B) i millorar les retribucions salarials. El col·lectiu ha rebutjat l'oferta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.