Economia

Estat espanyol

La Seguretat Social suma 140.232 afiliats a l’Estat

La xifra d’atur registrat és la més baixa al tercer mes de l’any des del 2008

El govern espanyol celebra “la més gran reducció de l’atur interanual” per a un mes de març

La Seguretat Social ha sumat 140.232 afiliats més de mitjana al març, un més en què un total de 2.921 persones s’han quedat sense feina, segons les dades facilitades aquest dilluns pel ministeri espanyol d’Inclusió i Seguretat Social.

Malgrat l’impacte de la guerra d’Ucraïna i les aturades al sector del transport, el ministeri subratlla que la xifra d’afiliats s’ha mantingut al març “en línia amb el creixement habitual” per a aquest mes, fins a situar el total d’afiliats en 19.834.504 al conjunt de l’Estat espanyol.

El departament detalla que l’evolució de l’ocupació ha viscut “diferents etapes” al març, amb un “fort” creixement a la primera meitat del mes i una “lleugera desacceleració” a la segona, en sectors com el transport, la indústria manufacturera o la construcció. Segons la Seguretat Social, a l’última setmana del més s’ha produït una recuperació d’aquests sectors i, amb això, del conjunt de l’ocupació, “fins a recuperar un comportament molt semblant al dels anys previs a la pandèmia”.

Pel que fa a la contractació, dels 1.671.841 acords signats al març, 513.677 han estat indefinits, el 30,7% del total. Són 267.734 contractes indefinits més que al mateix període de l’any passat i el rècord a la sèrie històrica.

Treball indica que d’ençà del mes de desembre, quan va entrar en vigor la reforma laboral, el pes de la contractació indefinida sobre el total s’ha triplicat i ha passat de suposar el 10% al 30%.

L’atur més baix des del 2008

De la seva banda, el ministeri de Treball destaca que la xifra d’aturats registrats als serveis púbics d’ocupació (SEPE) se situa en els 3.108.763 a tot l’Estat, la xifra més baixa al març des de 2008, per la sortida de 2.921 treballadors aquest mes.

L’atur es redueix en 840.877 persones en comparació amb el març del 2021, la caiguda interanual més gran de la sèrie històrica.

Per territoris, l’atur ha baixat al març en nou de les disset comunitats autònomes, amb les Illes Balears (-5,74 %), Cantàbria (-1,94 %) i Canàries (-1,65 %) al capdavant. A les altres vuit hi ha un augment de l’atur, encapçalat per La Rioja (2,31 %) i Navarra (2,09 %), si bé en termes interanuals la desocupació continua a la baixa al conjunt de l’Estat.

Sánchez celebra “la més gran reducció de l’atur interanual”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat aquest dilluns que l’atur registrat aquest passat mes de març suposa “la més gran reducció interanual” de la sèrie històrica per al tercer més de l’any, en baixar en més de 840.000 persones respecte del març de 2021.

Sánchez ho ha dit durant una intervenció al fòrum Wake Up Spain, on ha assegurat que els comptes públics han tancat el 2021 “en una situació més sanejada” que l’esperada. El cap de l’executiu espanyol ha apuntat que aquesta correcció del dèficit s’ha aconseguit “no amb ajustaments” sinó amb un pla per estimular l’economia i amb “substantives baixades d’impostos” en l’àmbit de l’electricitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona