Economia

Estats Units

Musk afegeix la denúncia d’un exdirectiu de Twitter com a motiu per retirar-se de la compra de Twitter

L’equip legal del magnat envia una “notificació addicional” de la cancel·lació de l’operació que recull aquest argument

L’excap de seguretat de la xarxa social va denunciar que l’empresa no té capacitat ni interès per determinar el total de comptes falsos

Els advocats del fundador de Tesla i SpaceX, Elon Musk, han tornat a notificar a Twitter la cancel·lació de l’acord de compra de la xarxa social. En el seu darrer escrit, enviat ahir dilluns, els lletrats del magnat hi afegeixen com a argument la denúncia feta pública la setmana passada per part d’un antic executiu de l’empresa, segons la carta feta pública aquest dimarts.

Musk va comunicar el passat 8 de juliol que donava per morta l’operació, però Twitter va rebutjar els seus arguments i el va demandar per obligar-lo a complir amb el pactat i pagar 44.000 milions de dòlars pel seu negoci.

Ara, el multimilionari considera que les informacions revelades per Peiter Zatko, que fins al gener va ser cap de ciberseguretat de Twitter, suposen motius addicionals pels quals pot trencar l’acord.

Zatko, conegut també amb el sobrenom de Mudge, ha traslladat a les autoritats dels Estats Units d’Amèrica (EUA) un informe on assegura que Twitter té greus problemes de ciberseguretat, que ha mentit sobre els mateixos als reguladors i que no té ni capacitat ni interès per determinar el nombre de comptes falsos que hi ha a la seva plataforma.

A la carta enviada aquest dilluns i feta pública avui en una notificació al regulador borsari, l’equip legal de Musk apunta que Twitter coneixia els fets denunciats pel seu excap de seguretat, però no els va comunicar quan es va negociar la venda i creu que això viola els termes pactats.

Musk presenta aquesta carta com una “notificació addicional” de cancel·lació per si la Justícia determina que la primera, que va traslladar el 8 de juliol, no és vàlida.

Les dues parts aniran a judici el proper mes d’octubre en un tribunal especialitzat en disputes de grans empreses de l’Estat de Delaware.

Els advocats de Musk ja han citat a declarar Zatko i han demanat documents i comunicacions seves en el marc d’aquest procés.

A priori, les denúncies de l’exresponsable de seguretat de Twitter sobre els comptes falsos a la plataforma poden ser les que més interessin l’empresari, que acusa la xarxa social de mentir sobre la seva xifra real i que ha fet servir aquest argument per justificar la ruptura de l’acord d’adquisició.

L’antic executiu de la firma, que va ser acomiadat el passat gener, ha facilitat informació al Congrés dels EUA sobre les suposades irregularitats comeses per Twitter i els presumptes problemes interns que pateix en un moment especialment complicat per a l’empresa.

En resposta a aquestes acusacions, Twitter ha defensat que formen part d’una “falsa narrativa” contra l’empresa i que estan llaurades d’“inconsistències i imprecisions”. “Les acusacions del senyor Zatko i el seu moment oportunista semblen estar dissenyades per captar atenció i perjudicar Twitter, els seus clients i els seus accionistes”, va dir la setmana passada un portaveu en al·lusió a la batalla legal amb Musk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona