Economia

Els pescadors catalans tornen a pescar després de les aturades a causa de l'augment del preu del combustible

Pesca

Els pescadors catalans tornen a pescar després d'una setmana d'aturades per protestar pels alts preus del combustible, ja que la Federació Catalana de Confraries de Pescadors va decidir en una reunió celebrada dissabte a Barcelona desconvocar la vaga.
Així, els pescadors tornaran a treballar a partir d'aquest dilluns, malgrat que mantenen les reivindicacions de mesures que permetin una reducció del preu del combustible perquè els surti a compte sortir a pescar.

La decisió de tornar a la mar va ser presa malgrat les discrepàncies expressades per algunes confraries, com les de Barcelona, el Port de la Selva i Vilanova i la Geltrú, que no estan d'acord amb la represa de l'activitat.

Un portaveu dels armadors del port de Barcelona, José Antonio Caparrós, ha assenyalat a Europa Press que la situació és d'"indignació total" amb la Federació, que "ha ignorat completament els ports de la província de Tarragona", que també se solidaritzen amb la protesta, tot i estar tancats per parada biològica.

"Puc assegurar que els meus dos vaixells avui no aniran a la mar i que els d'alguns armadors del Port de la Selva i Vilanova i la Geltrú tampoc", ha dit Caparrós.

D'altra banda, però en una acció relacionada també amb els preus dels combustibles, les principals associacions de transportistes de Catalunya van acordar dissabte sumar-se a la vaga indefinida que el sector començarà el 9 de juny a nivell nacional. Aquest dia, els transportistes catalans faran una manifestació a Barcelona contra l'augment dels preus del carburant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.