Economia

Els pescadors catalans no faran vaga general el pròxim dilluns

El president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Vicent Balagué, ha anunciat que els pescadors catalans han decidit no fer vaga el pròxim dilluns, després que 'un 90% de ports a Catalunya han estat treballant fins ara i volen continuar treballant'. Balagué ha especificat però, que si es dóna una convocatòria de vaga per tot l'Estat, en aquest cas sí que la Federació donarà suport a una aturada general dels pescadors.

Per la seva banda, representants de la Plataforma en Defensa del Sector Pesquer, s'han mostrat en desacord amb la decisió de no convocar vaga general aquest dilluns ja que consideren que caldria unir-se als països europeus que estan fent aturades.
El president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Vicent Balagué ha explicat que davant l'opinió majoritària de les confraries i llotges representades en el Comitè Executiu, s'ha decidit no convocar una vaga general per el pròxim dilluns. Per això, la federació ha donat suport 'a totes aquelles confraries, que en aquest moment són majoria, un 90%, que volen continuar treballant', ha explicat Balagué.

No obstan aixòt, també ha afegit que el Comitè Executiu ha anunciat que la federació continuarà treballant conjuntament amb la resta de països europeus que estan aturats -França, Itàlia, i Portugal, bàsicament- i també en contacte amb totes les comunitats autònomes de l'estat per fer un document conjunt destinat a la ministra d'Agricultura i per presentar el pròxim 23 de juny que es preveu que es tractarà el tema del preu del combustible a Luxemburg.

De tota manera, Balagué ha matisat que, seguint amb els contactes amb la resta de comunitats autonòmiques de l'Estat, si es dóna una aturada general de tot el litoral el pròxim divendres, la federació sí que convocarà aturades generals, però no si es tracta només de Catalunya. 'El que no pot ser és parar una comunitat autònoma tota sola', ha dit. 'Procurarem anar tots junts com hem anat fins ara', ha conclòs.

La Plataforma en Defensa del Sector Pesquer es mostra en desacord amb la federació

Des de la Plataforma en Defensa de la Pesca, es demanava a la federació que unifiqués tots els pescadors i s'aconseguís fer una vaga general el pròxim dilluns. Segons ha explicat José Pedro Garriga, representant de la plataforma a la demarcació de Tarragona, el fet que no s'hagi aconseguit unanimitat en aquesta convocatòria d'aturades, és molt negatiu per al sector pesquer, que es troba 'dividit' i fins i tot 'amb petits altercats' entre els pescadors. Segons Garriga, els pescadors es troben dividits 'i això és el pitjor que ens podia passar'.

Per Garriga, aquesta era una bona ocasió per treballar conjuntament amb països europeus com França i Itàlia, que es han aturat la seves barques per protestar contra el preu del combustible. José Pedro Garriga ha manifestat que aquest 'és el primer cop que es demana de treballar conjuntament' i que consideren que 'la federació hauria de treballar pels pescadors' però que amb aquesta decisió no ho fa així.

La Plataforma representa pescadors en actiu, segons ha concretat Garriga, que estan 'desesperats' perquè tenen els negocis i 'les barques perillant', mentre que a la federació no es té 'la pressa' que tenen ells, ja que els representats es dediquen a altres negocis a part de la pesca, segons ha explicat.

Garriga ha dit que no saben com seguirà la situació de cara a dilluns. 'Si no es fa vaga tots junts, la unitat dels pescadors està trencada, queda molt deteriorada', ha explicat, i ha lamentat que el sector està 'molt dividit'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.