Economia

crisi energètica

L’Eurogrup defensa limitar les ajudes energètiques a les empreses més afectades i els col·lectius més vulnerables

Els ministres de Finances de l’eurozona admeten “preocupació” per les ajudes massives de Biden contra la inflació

El president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, ha assegurat que els ministres de Finances de l’eurozona han donat aquest dilluns suport a limitar les ajudes per fer front a la crisi energètica als sectors afectats i els col·lectius més vulnerables, com demana la Comissió Europea. Així, els titulars de la zona euro han apostat per redirigir els ajuts generalitzats a uns de més específics, cosa que farà que siguin “més eficients” i “assequibles des del punt de vista fiscal”, apunten en una declaració pactada entre els 19 ministres en la trobada. Un dels punts que l’Eurogrup també ha abordat han estat les ajudes massives als Estats Units per fer front a la inflació i els ministres han expressat la seva “preocupació” pel pla, ha dit Donohoe.

Les paraules del president de l’Eurogrup sobre la Llei de Reducció de la Inflació dels Estats Units, que preu inversions per uns 370.000 milions de dòlars, arriben el mateix dia que els Estats Units i la Unió Europea celebren el Consell de Comerç i Tecnologia, creat per cooperar en aquestes dues matèries. En la trobada, el club comunitari, representat pel vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, expressarà la seva inquietud pels ajuts massius del president Joe Biden, que han portat Brussel·les a plantejar-se adaptar el marc per atorgar ajudes a empreses. La idea és facilitar les inversions per evitar l’èxode de companyies a causa del paquet massiu dels Estats Units.

Sobre el pla d’inversions de Biden, el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha assegurat que la intenció no és crear una “guerra comercial” amb els Estats Units, sinó “reforçar la competitivitat” de la Unió Europea. A més, l’italià ha afirmat que presentaran “solucions en les pròximes setmanes”.

Pel que fa a les ajudes que atorguen els governs per fer front a la crisi per l’augment del preu de l’energia, el comissari d’Economia ha demanat que siguin “dirigides” i ha alertat que si el suport generalitzat es manté hi haurà un augment del dèficit major del previst. Finalment, Gentiloni ha apuntat sobre la situació econòmica que preveuen una “contracció” els pròxims dos trimestres i després una recuperació “gradual” del creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona