Economia

L'FMI millora la seva previsió de creixement per a l'eurozona fins a l'1,75% el 2008

Economia

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha millorat avui la seva previsió de creixement per a l'eurozona el 2008, fins a l'1,75%, 3,5 dècimes més que en la seva anterior estimació, i fins a l'1,25% per al 2009, 0,5 dècimes més, ha informat avui la institució en un informe conclusiu sobre l'economia europea.

La institució va pronosticar el mes d'abril passat un creixement per a l'eurozona de l'1,4% el 2008, i de l'1,2% el 2009. Les noves previsions suposen un avançament de l'actualització dels nous pronòstics de fons per a l'economia mundial, que tindrà lloc al juliol.

Els riscos sobre aquestes previsions segueixen sent elevats, ha afegit l'FMI, a causa de l'actual conjuntura de crisi en els mercats financers.

Alentiment
Després de l'evolució a l'alça del 2007, exercici en què el creixement de l'eurozona va arribar al 2,6%, el Fons pronostica que "s'alentirà substancialment en els següents trimestres". La institució presidida per Dominique Strauss-Kahn ha afegit, tot i això, que espera que el creixement s'acceleri un altre cop a final de 2009.

Finalment, el Fons afirma que l'alentiment de la demanda global debilitarà les exportacions de l'eurozona, en un context, a més, de fortalesa de l'euro respecte al dòlar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.