Economia

El govern espanyol rebaixa les previsions de creixement per segon cop en tres mesos

Les previsions de creixement econòmic a l'Estat espanyol continuen baixant. El consell de ministres revisarà els números avui oficialment, i se sap que deixarà la previsió per a 2008 i per a 2009 per sota del 2% d'increment del PIB.

És la segona vegada en tres mesos que el govern espanyol es veu obligat a revisar el quadre macroeconòmic amb què treballava. A l'abril ja va fer la primera rebaixa: del 3,1% de creixement que s'havia anunciat a principi d'any per al 2008, es va passar al 2,3%. Pel que fa al 2009, la previsió va passar del 3% també al 2,3%. Ara, els percentatges tornen a caure.

La revisió de l'abril va ser extraordinària, ja que normalment se'n fa una al juliol i una altra al desembre. La d'avui és una revisió anunciada, ja que el vicepresident econòmic del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Solbes, ja ha reconegut que caldria situar les previsions de creixement per sota del 2%. Només queda la incògnita de saber el percentatge exacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.