Economia

El nou Pla d'aeroports de Catalunya preveu una inversió de 1.582 milions d'euros en cinc anys

ALT PIRINEU I ARAN

El nou Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya inclou unes inversions totals del 2007 al 2012 de 1.582 milions d'euros per a tota la xarxa d'aeroports i aeròdroms, tant els que són de titularitat de la Generalitat com els d'AENA. Una de les principals diferències d'aquest pla respecte l'antic és que fa referència al 100% del sistema aeroportuari català, mentre que l'anterior només es referia al 2%, tal com ha assenyalat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

El Pla incorpora els aeroports de Girona, Reus, Sabadell i Barcelona en previsió del desenvolupament estatutari i fixa les línies estratègiques per a aquestes infraestructures. L'únic que es preveu que es mantingui com a aeroport d'interès general serà el de Barcelona. El Pla, que es publicarà demà al DOGC, forma part de la política aeroportuària del DPTOP, que compta amb tres nous instruments: la Societat Aeroports Públics de Catalunya, la Llei d'aeroports i el nou Pla d'aeroports.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.