Economia

Suïssa rescatarà Credit Suisse “si cal”

El Banc Nacional de Suïssa (BNS) assegura que l’entitat compleix els requisits “més alts” de capital i liquiditat

Les autoritats financeres afirmen que “no hi ha risc de contagi” per la fallida de tres bancs als EUA

El Banc Nacional de Suïssa (BNS) ha anunciat aquest dimecres que si és necessari proveïra de liquiditat a Credit Suisse, que avui ha patit la pitjor patacada borsària dels seus 167 anys d’història.  Les accions de l’entitat han perdut un 24% del seu valor –al tancament de la sessió es pagaven a menys de dos francs suïssos– després que l’accionista principal, el Banc Nacional Saudita, hagi dit que no hi continuarà injectant diners.

Les autoritats financeres suïsses admeten que les accions de Credit Suisse l’entitat i la qualificació del seu deute han estat “particularment afectades” per les reaccions borsàries dels darrers dies. La FINMA ha assenyalat que està “en contacte molt estret” amb el banc i té accés a tota la informació “rellevant” per al supervisor.

 El regulador ha “confirmat” que el banc compleix amb els requisits “més alts” de liquiditat i capital exigits a les entitats financeres suïsses per garantir la seva estabilitat. No obstant això, i en un intent d’aportar calma als mercats, ha assegurat que, “si fos necessari”, el BNS aportarà liquiditat a Credit Suïsse,

L’entitat ha demanat al BNS i a l’Autoritat Suïssa de Supervisió del Mercat Financer (FINMA) una declaració ferma de suport per calmar els mercats. Les dues institucions han respost a la petició i han emès un comunicat conjunt on han assegurat que malgrat els problemes del sector financer als Estats Units –on han fet fallida tres bancs– “no hi ha indicis que apuntin a un risc de contagi per a les entitats suïsses”.

El comunicat subratlla que “les regulacions a Suïssa exigeixen que tots els bancs mantinguin un marge de capital i liquiditat que iguali o excedeixi el mínim de requeriments dels estàndards de Basilea”, que són les mesures internacionals per quantificar de forma comparables els riscs bancaris. A més, les entitats financeres d’importància sistèmica han de complir criteris encara més elevats, “cosa que permet absorbir els efectes negatius de crisis majors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA