Economia

economia

L’OCDE eleva la previsió de creixement per a l’Estat espanyol fins al 2,1% aquest any

L’organització rebaixa la inflació mitjana al 3,9%

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) eleva quatre dècimes la previsió de creixement del PIB de l’Estat espanyol fins al 2,1% aquest any i dues dècimes fins a l’1,9% el 2024. En l’informe sobre previsions econòmiques publicat aquest dimecres, l’organització amb seu a París millora així les perspectives econòmiques per a l’economia de l’Estat espanyol en línia amb les projeccions anunciades pel govern de Pedro Sánchez i situa l’avanç econòmic al capdavant de la zona euro, que s’expandirà un 0,9% aquest any i un 1,5% el que ve. Si es compleixen les projeccions de l’organisme, el PIB de l’Estat espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de la zona euro, informa l’ACN.

Pel que fa a la inflació, l’organització preveu que es moderi més ràpidament de l’anticipat i la situa en una mitjana del 3,9% aquest any i el que ve.

Explica l’agència que els càlculs de l’OCDE estan en la línia de les previsions econòmiques del govern espanyol, que es troben també en un 2,1%, però són més optimistes que les projectades per la Comissió Europea, que situen el creixement del PIB de l’Estat en l’1,9% aquest any. L’informe de l’OCDE destaca que l’economia “ha resistit notòriament bé” en el context de la invasió russa d’Ucraïna.

Amb una previsió d’inflació mitjana del 3,9%, l’OCDE calcula que la subjacent, que exclou els preus de l’energia i els aliments, sigui més elevada i se situï en el 4,8% aquest any i en el 3,7% el que ve. Davant la moderació de l’acceleració dels preus, l’organisme defensa en l’informe la retirada de les mesures per fer front a l’escalada de la inflació.

Pel que fa a la situació econòmica global, els càlculs de l’organització amb seu a París apunten a un creixement del PIB mundial del 2,7% aquest any i del 2,9% el 2024. En el cas dels països de l’OCDE, l’expansió econòmica se situa en l’1,4% aquest any i el que ve. Entre les grans economies mundials, la dels Estats Units es preveu que creixi un 1,6% aquest any; la de la Xina un 5,4%; la del Japó un 1,3% i la del Regne Unit un 0,3%. Pel que fa a Alemanya, l’OCDE preveu un estancament econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona