Economia

Les fires generen gairebé 2.400 milions a Catalunya

Estudi

Les fires van generar a Catalunya uns efectes totals sobre la producció de 2.372 milions d'euros el 2006. D'aquest total, un 72,8% va correspondre als efectes derivats de la despesa de consum de visitants i expositors i el 27,2% restant als efectes derivats de la despesa d'inversió.
Aquestes dades consten en un estudi sobre l'impacte econòmic de l'activitat firal a Catalunya elaborat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i presentat pel secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero, que ha destacat que aquestes xifres "confirmen" la importància de les fires a Catalunya i la seva economia.

Així, dels 2.372 milions de despesa corrent, un 66% representen despeses directes, és a dir, sobre els sectors econòmics més implicats en el moviment firal, mentre que el 34% restant són despeses induïdes, és a dir, que beneficien la resta de sectors econòmics no implicats directament en el món firal.

Ocupació
L'estudi, que ha estat dirigit pel professor Carles Murillo, també revela que el 2006 el sector de les fires va donar ocupació a 26.748 persones, i destaca que, analitzant-la per sectors, la restauració i els establiments de begudes van concentrar el 19% de la despesa; els hotels, càmpings i altres allotjaments, el 17,5%, i els serveis empresarials l'11%.

Pel que fa als efectes sobre el valor afegit brut (VAB), s'estimen en 1.167 milions, aproximadament un 0,6% del VAB de Catalunya el 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva