Economia

Fira de Lleida pretén multiplicar per 4 el nombre de salons

Ha iniciat l'ampliació del recinte i construirà un aparcament de 2.500 places

La Fira de Lleida vol arribar a 32 certàmens anuals, créixer fins als 100.000 metres quadrats, 25.000 dels quals en pavellons, superar els 2.500 expositors i assolir els 500.000 visitants. Aquestes són les grans xifres que proposa el pla estratègic de la institució per al període 2005-2015 debatut ahir pel patronat de la Fira i que es preveu aprovar a principis del 2008.

Els objectius fixats suposen multiplicar per quatre el nombre de fires que feien el 2003, doblar la superfície coberta amb tres o quatre nous pavellons, triplicar el nombre d’empreses expositores (n’hi havia 875 el 2003) i doblar els visitants. Tot plegat amb una inversió de 71 milions d’euros.

Part d’aquestes propostes ja estan en marxa i enguany ja s’han celebrat 20 fires, s’han auditat 408.000 visitants i s’ha arribat als 1.634 expositors. Per tant, el principal objectiu és la creació de noves fires, sobre les quals ja es treballa, i la reordenació i ampliació del recinte firal, de propietat municipal.

Passarel·la sobre el Segre
L’alcalde Àngel Ros, també president de Fira de Lleida, va anunciar que l’àrea d’Urbanisme tindrà en quatre mesos una proposta sobre aquest espai i va afegir que també es projectarà una passarel·la de vianants sobre el riu Segre per connectar la Fira amb el nou palau de congressos, així com la construcció d’un aparcament de 2.500 places, de les quals 800 seran subterrànies i que les explotarà en règim de concessió una empresa privada. Segons Ros, durant l’any 2009 es podria començar la construcció de nous pabellons.

Fira de Lleida ha registrat un creixement en tres anys, coincidint amb el consens institucional dels patrons de la institucions (Ajuntament, Diputació de Lleida, Generalitat i Cambra de Comerç), així com per la incorporació de Xavier Roca com a director. La bona situació de la institució també ha afavorit que s’eixugui el deute històric i es presenti un balanç positiu, ja que el 2006 es va tancar amb un benefici de 16.422 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs