Economia

L'OCDE rebaixa fins a l'1,6% la seva previsió de creixement per a Espanya el 2008

Economia

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha retallat nou dècimes la seva previsió de creixement per a l'economia espanyola el 2008 i l'ha situat en l'1,6%, i ha rebaixat en 1,3 punts l'estimació per al 2009, de l'1,1%, segons ha informat aquest dimecres la institució en les seves previsions econòmiques, presentades a París.

Les anteriors estimacions de la institució, fetes al mes de desembre passat, auguraven un creixement del 2,5% per al 2008 i del 2,4% per al 2009.

Aquesta dràstica retallada de les previsions obeeix en gran part a l'alentiment del mercat immobiliari i a l'evident desacceleració del creixement del PIB, que va augmentar un 2,7% en el primer trimestre, una xifra bastant inferior al creixement del 2007, del 3,8%.

"Sembla que la demanda domèstica, en particular la de consum i la d'inversió en construcció, va ser menys dinàmica", afegeix l'OCDE, que pronostica que la desacceleració del PIB durarà durant divuit mesos més com a conseqüència de la translació del deteriorament immobiliari a la demanda domèstica.

"El sector de l'habitatge està en reculada. La caiguda del nombre de permisos de construcció continua, els preus del sector immobiliari residencial disminueixen en termes reals i els nous crèdits hipotecaris han retrocedit gairebé un 25% en termes anuals", recorda l'informe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.