Economia

Catalunya i el País Valencià aporten el 28,5% del PIB espanyol i reben només el 23% d'inversions, segons la Cambra de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat aquest dimecres millores en la inversió en infraestructures estatals a Catalunya i el País Valencià, ja que aquests dos territoris aporten el 28,5% del PIB espanyol i només reben el 23% de la inversió. Les dades són les reflectides per l'últim estudi encarregat per l'entitat que agrupa empresaris.

Segons la Cambra, Catalunya i el País Valencià representen "el principal corredor de transport de mercaderies per via terrestre de la península i una de les àrees amb més potencial de creixement". "Des que es va construir l'autopista del Mediterrani als anys 70 no s'han posat en funcionament noves vies de comunicació", adverteix l'entitat.

Segons les conclusions de l'agrupació d'empresaris, el corredor bàsic de transport del Mediterrani ha d'integrar itineraris continus d'autopista, amb tres carrils per sentit en tot el recorregut, una autovia i el ferrocarril de mercaderies i passatgers, tot plegat per permetre una resposta multimodal a un trànsit creixent i "cada cop més complexe".

La Cambra també demana que la política distributiva que afavoreix les inversions als territoris menys desenvolupats de l'Estat espanyol no vagin en detriment de les comunitats amb major dinamisme i que no sigui un "fre" per al seu creixement.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.