Economia

La Comissió Europea retalla la previsió de creixement per a Espanya al 2,2%

Economia

La Comissió Europea ha retallat la previsió de creixement per a Espanya al 2,2% del producte interior brut (PIB) aquest any -cinc dècimes menys del que havia pronosticat al mes de febrer passat- i a l'1,8% el 2009.

Aquesta reducció es deu a l'ajust en el sector de la construcció i el refredament del consum privat. Les xifres de Brussel·les són lleugerament més pessimistes que les presentades pel vicepresident del Govern, Pedro Solbes, en la seva última revisió divendres passat, que apunten a un creixement del 2,3% tant el 2008 com el 2009.

Malgrat l'alentiment, Espanya creixerà aquest any mig punt més que la mitjana de l'eurozona (1,7%) i dues dècimes més que el conjunt de la UE (2%). Tot i això, el 2009 el diferencial de creixement amb l'eurozona s'estrenyerà a només 3 dècimes -els països que comparteixen la moneda única creixeran de mitjana un 1,5% l'any que ve- i Espanya creixerà al mateix ritme que el conjunt de la UE.

En qualsevol cas, Brussel·les ha alertat que el nivell d'atur augmentarà prop d'un punt percentual a l'any el 2008 i 2009, perquè es desaccelerarà la creació de llocs de treball i l'economia no serà capaç d'absorbir els fluixos d'immigrants. Per aquest any, l'executiu comunitari pronostica una taxa d'atur del 9,3% de la població activa, i per al 2009 augmentarà fins al 10,6%, el nivell més alt dels vint-i-set països de la UE.

En les seves tradicionals previsions econòmiques de primavera, l'executiu comunitari ha assegurat que el nivell d'inflació d'Espanya arribarà de mitjana aquest any el 3,8%, fet que situarà el diferencial de preus amb l'eurozona en un punt percentual. El 2009, la contracció de la demanda interna reduirà les pressions inflacionistes i la taxa d'inflació baixarà al 2,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona