Economia

economia

L’OCDE revisa a l’alça la previsió de creixement per al 2024

L’eleva una dècima més i la situa en l’1,5%

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha millorat una dècima la previsió de creixement del PIB de l’Estat espanyol per al 2024 i l’ha situat en l’1,5%. Segons les dades presentades aquest dilluns per l’organisme internacional en el seu informe de perspectives econòmiques i recollides per l’ACN, l’Estat espanyol se situaria per sobre la mitjana de la zona euro (+0,6%) i per sobre les economies d’Alemanya (+0,3%); l’Estat francès (+0,6%) i Itàlia (+0,7%). Pel que fa al 2025, manté la millora del PIB de l’Estat espanyol en el 2%, també per damunt de la mitjana de la zona euro (+1,3%) i de la resta de les principals economies del continent europeu.

Per altra banda, el document pronostica que l’Estat espanyol tancarà l’any amb una inflació del 3,3%, quatre dècimes menys respecte a l’última revisió publicada al novembre. De la mateixa manera, l’OCDE també ha revisat a la baixa la previsió d’inflació per al 2025, del 2,7% al 2,5%.

Malgrat la rebaixa, la inflació a l’Estat espanyol en aquest cas se situaria per sobre la mitjana de la zona euro, que preveu que sigui del 2,6% el 2024 i del 2,2% el 2025, segons recull l’ACN.

Pel que fa a la inflació subjacent –la que no té en compte l’energia i els aliments no processats–, l’OCDE preveu que a l’Estat espanyol passi al 2,7% el 2024, quatre dècimes menys en comparació a les estimacions del novembre, mentre que pel 2025 la situa en el 2,1%, una dècima menys.

Resiliència de l’economia mundial

En l’informe publicat aquest dilluns, l’organització internacional calcula que l’economia mundial creixerà aquest any un 2,9%, dues dècimes més que la previsió de novembre, tot i els riscos derivats de les tensions a l’Orient Mitjà. En l’informe, també s’indica que el creixement global durant el 2023 s’ha mostrat “sorprenentment resilient”, amb una inflació reduint-se més ràpid del previst. Bona part de la millora l’ha impulsat el creixement dels Estats Units, tot i que altres punts com la zona euro han presentat xifres més moderades.

Si bé l’OCDE assenyala que bona part de les tensions econòmiques han tendit a la baixa, alerta que les condicions financeres poden amenaçar el creixement econòmic, així les tensions a l’Orient Mitjà.

En aquest sentit, l’organisme recomana que la política monetària es mantingui “prudent” per assegurar que la inflació es continua reduint de forma equilibrada i que es dissenyin estratègies de política fiscal que garanteixin una reducció del deute i la sostenibilitat de l’economia a llarg termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva