Economia

Treball desestima els ERO temporals de Seat i de Sharp

Economia

El departament de Treball de la Generalitat ha desestimat avui l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal presentat per Seat amb motiu de la vaga de transportistes, que va obligar a paralitzar la producció de turismes durant gairebé tota la setmana passada i que afectava 5.131 persones.

Aquesta desestimació, dictada per un inspector de treball, se suma a la de l'ERO d'un dia presentat pel fabricant de televisors Sharp en la seva planta de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), que afectava 387 empleats, segons que ha informat el departament de Treball.

Les dues empreses justificaven la seva petició d'ajust temporal de plantilla per causes de força major vinculades a la vaga dels transportistes i les resolucions de l'inspector de treball subratllen que, en aquest cas, l'atur es va anunciar el passat 21 de maig i que, per tant, era previsible i, en conseqüència, evitables les seves conseqüències.
El departament de Treball ja va anunciar després de la presentació d'aquest ERO temporal, al qual es va sumar el de Seat, que interpretaria "de forma restrictiva" aquestes peticions d'ajustos de plantilla.

La consellera de Treball, Mar Serna, va explicar la setmana passada que la jurisprudència només considera com a causes de força major per a la presentació d'ajustos temporals d'ocupació aquelles relacionades amb desastres naturals o incendis.

La filial de Volkswagen havia aportat els últims dies documentació addicional a la de l'ERO temporal en la qual avaluava en 2,2 milions d'euros els costos de personal durant els dies d'inactivitat parcial entre dilluns i divendres de la setmana passada.

Després d'afinar les dades, Seat havia reduït de 8.806 a 5.131 els treballadors afectats per aquesta mesura després de deixar fora de l'ajust de plantilla al centre de recanvis, i mantenir les fàbriques de Martorell (Baix Llobregat) i de la Zona Franca de Barcelona.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), ha demanat a la direcció de la companyia que "reflexioni" i que, en altres situacions similars, "esgoti sempre les vies de negociació".

Carnero s'ha felicitat per la denegació de l'ERO temporal per part del departament de Treball, que ha qualificat de "toc d'atenció" a l'empresa a les portes de la negociació del nou conveni col·lectiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.