Economia

Seat vol ampliar les aturades i els acomiadaments temporals anunciats

La direcció de Seat ha comunicat aquest dimarts als sindicats la seva intenció d'augmentar quatre dies l'aturada en la producció de la línia 2 fins a final d'any i d'incrementar de 500 a 750 el nombre de treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal de gener a juliol de 2009.

La companyia ha posat sobre la taula aquestes noves condicions de l'ajust laboral que va presentar el passat 3 d'octubre en una reunió amb el comitè d'empresa per negociar, precisament, aquesta retallada temporal de plantilla.

Fonts sindicals han explicat a Efe que els representants de Seat han proposat parar quatre dies més la producció de la línia 2 de la factoria de Martorell (Baix Llobregat), que produeix els models Altea i León.

El pla inicial de la filial de Volkswagen preveia suspendre cinc dies la producció de la línia 1, que fabrica el nou Ibiza, i quinze dies més la línia 2, de manera que, d'acord amb els últims plantejaments de Seat, aquesta cadena es paralitzaria un total de dinou dies.

L'empresa també va proposar a principi d'octubre l'aplicació d'un ERO temporal que afectava 750 treballadors fins a desembre d'aquest any i uns 500 entre gener i juliol del 2009.

No obstant això, segons els sindicats, la companyia ha augmentat ara fins a 750 el nombre de treballadors afectats per l'ERO els set primers mesos de l'any vinent.

Davant d'aquests canvis en les condicions de l'ajust laboral, els membres del comitè d'empresa han sol·licitat al mediador del departament de Treball que s'iniciï de nou el període de consultes per disposar de quinze dies més per analitzar la proposta de l'empresa i poder defensar en condicions els interessos de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”