Economia

Solbes rebaixarà del 3,1 al 2,4% la previsió del creixement del PIB per al 2008

El vicepresident segon del govern central, Pedro Solbes, ha dit que la revisió a la baixa del creixement de l'economia es farà "molt aviat" i ha considerat que les xifres facilitades pel Banc d'Espanya, en què es preveia un augment del PIB d'un 2,4 per cent per al 2008 i d'un 2,1 per cent per al 2009, són "una bona referència". Així, si finalment el govern de Zapatero assumeix aquestes xifres com a previsió, suposarà una revisió a la baixa del creixement de l'economia de set dècimes per a aquest 2008, que es preveia d'un 3,1%, i de nou per al 2009, que es preveia d'un 3%.
Solbes se suma així a les declaracions fetes ahir pel secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, que va explicar que les projeccions inicials del PIB han quedat "desfasades" perquè hi ha "riscos a la baixa".

En una entrevista a la Cadena SER, Solbes ha dit que "està acabant de fer números" per fixar la nova previsió i ha explicat que tots els analistes que han fet previsions utilitzen sistemes semblants i que preveuen una mesura de creixement de l'economia d'un 2,3 per cent per al 2008 i d'un 1,9 per cent per al 2009, encara que d'altres, com el Fons Monetari Internacional (FMI), el situen per sota (1,9% i 1,7%).

Solbes ha explicat que l'economia espanyola està travessant una desacceleració econòmica "en certa mesura prevista" després de tretze anys de creixement, conseqüència de l'adaptació de la construcció i de "l'excessiva oferta i demanda".

Aquesta situació s'allargarà durant dos anys, segons Solbes, que ha recordat que ha coincidit amb les turbulències financeres que van començar als Estats Units l'estiu passat i, "malgrat que Espanya té un sistema financer sòlid, ens afecta", perquè, segons ha dit, el fet que els Estats Units creixin menys incideix en el creixement europeu i espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.