Economia

Castells: "Estem sortint de la crisi, però cal millorar la productivitat"

Economia

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha assegurat que Catalunya "està sortint de la crisi financera", i ha afegit que, "per sortir-ne de veritat, l'única recepta és millorar la productivitat" de les empreses.

A la inauguració de la tretzena edició de la Jornada dels Economistes, que porta per títol Les empreses i el futur de Catalunya, el conseller ha advertit que "cal seguir sent humil" i seguir treballant, perquè les mesures que s'han pres "permetran resoldre la resta de problemes econòmics".

Malgrat això, el conseller d'Economia ha reconegut que la situació econòmica és "seriosa", i ha recordat que les previsions de la Generalitat auguren que l'economia catalana entrarà en recessió a finals d'any, amb un creixement anual molt inferior al de l'any passat, que va arribar al 3,6%.

Castells també ha advertit que, si les empreses no milloren la competitivitat a través d'un augment de la productivitat, una mesura que ha qualificat d'"imprescindible", no s'arribarà a un equilibri en l'economia, la qual cosa comportarà "destrucció d'ocupació". El conseller ha assegurat que Catalunya té "les bases més sòlides de l'Estat, gràcies al teixit i a la tradició industrial", i ha argumentat que la Generalitat ha plantejat els pressupostos del 2009 "mantenint la inversió, amb un evident augment del dèficit", per potenciar la sortida de la crisi.

A l'acte inaugural també hi han participat el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el president del Consell General de Col·legis d'Economistes d'Espanya, Valentí Pich, i el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.