Economia

La Generalitat autoritza la suspensió dels contractes de 1.969 empleats de Seat

Economia

El departament de Treball de la Generalitat ha autoritzat aquest dijous la suspensió temporal de contractes a Seat entre aquest mes de novembre i el juliol del 2009 fins a un màxim de 1.969 treballadors, perquè entén que la mesura està justificada per la caiguda de les vendes.

Segons un comunicat del departament, la suspensió de contractes s'autoritza en quatre trams, el primer dels quals preveu que afecti 750 treballadors durant 50 dies entre el novembre i el desembre del 2008. En aquest mateix període, la Generalitat autoritza suspendre els contractes de 1.969 treballadors durant 5 dies, i de 1.783 treballadors durant 19 dies. Finalment, l'autoritat laboral catalana ha aprovat la suspensió dels contractes de 750 treballadors de Seat durant 212 dies entre el gener i el juliol del 2009.

Treball indica en el comunicat que ha autoritzat "parcialment" la regulació d'ocupació presentada per Seat el 3 d'octubre perquè considera que "les causes al·legades per adaptar el ritme de fabricació a la baixada de vendes dels últims mesos, així com la correcció en el descens de les seves previsions de vendes, justifiquen l'adopció d'aquesta mesura".

Les mesures
Per reduir l'impacte social de l'expedient, l'empresa s'ha compromès, entre altres mesures, a complementar la prestació d'atur que rebran els treballadors fins a arribar a un 80% del seu sou. A més, les suspensions temporals es duran a terme, en la mesura del possible, amb treballadors que s'hi apuntin voluntàriament.

També s'establirà un sistema de rotació de treballadors amb contractes suspesos per reduir el temps que cada treballador passarà en aquesta situació, que no superarà els dos mesos, i s'evitarà suspendre els contractes dels més grans de 53 anys per no perjudicar les seves expectatives de pensió de jubilació. Igualment, quedaran exclosos de l'expedient els treballadors que portin menys d'un any a l'empresa, per evitar que hi hagi empleats que quedin sense subsidi de desocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona