Economia

Herrera exigeix que els sacrificis per superar la crisi els assumeixin els banquers

Economia

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha exigit que els que han d'assumir més "sacrificis" per sortir de la crisi econòmica han de ser els banquers, als quals titlla de responsables de la situació actual.

Abans de participar en unes jornades a Terrassa amb el títol Respostes locals a la crisi, Herrera ha arremès contra el president del BBVA, Francisco González, que va dir divendres que Espanya necessita un gran pacte nacional econòmic i social per afrontar la "greu situació d'emergència nacional" de la seva economia.

Segons Herrera, "no es tracta ara de ser solidaris amb els que han provocat la crisi", ja que "si aquesta crisi té alguna paternitat és de les entitats financeres, que es van endeutar massa i que ara no estan donant el crèdit que toca".

El portaveu d'ICV al Congrés ha exigit que "el primer sacrifici" per sortir de la crisi l'assumeixin les entitats financeres, que han tingut "una actitud irresponsable".

Aquesta setmana el president català, José Montilla, ha afirmat que, davant la crisi econòmica, "molt probablement tots haurem de treballar més i no necessàriament per guanyar més" i ha considerat "poc justificable" la pujada salarial dels funcionaris. 

"Demanem una gestió de la crisi diferent, basada en el diàleg social, fonamentada en la defensa d'allò públic, amb una aposta per la modernització ambiental", ha dit Herrera, cosa que implica "eixamplar l'Estat del Benestar, incrementar la despesa social i aconseguir que el model de creixement sigui diferent".

"Està molt bé el Pla Zapatero per arreglar voreres, però el que fa falta fer més que mai és un pla que perduri en el temps, que permeti canviar el model productiu i que aconsegueixi recursos perquè els ajuntaments puguin fer polítiques socials davant una crisi que és dramàtica", ha afegit Herrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.