Política

Herrera atribueix "l'acarnissament" contra ICV a un intent de frenar-los electoralment per evitar un nou tripartit

Política

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha atribuït "l'acarnissament" que considera que els ecosocialistes estan patint a un intent de frenar electoralment la formació, perquè fa dos anys va ser qui va "garantir" la reedició del tripartit. "Hi està havent acarnissament i només l'interpretem a partir que ICV és una de les peces que va garantir el govern d'esquerres fa dos anys, i alguns creuen que, sense un bon resultat d'ICV, aquest govern segurament no hi serà", ha assegurat. En una entrevista a l'ACN, Herrera, ha censurat que es critiqui els ecosocialistes per coses que "a cap lloc del món s'atreveixen a criticar", com ara que "un dirigent polític vagi a una manifestació d'acord amb el que pensa".

Aquesta mateixa setmana, i després de l'assistència del president d'ICV i conseller d'Interior, Joan Saura, a una manifestació a favor del poble palestí, de la posada en marxa del sistema de velocitat variable, o d'una polèmica amb un acte d'homenatge a les víctimes de l'Holocaust, els ecosocialistes van denunciar que pateixen un "assetjament polític i mediàtic" sense precedents i van assegurar que no pensaven "cedir a les pressions".

El secretari general ecosocialista ha lamentat que hi hagi aquest "acarnissament" i ho ha atribuït a motius electorals: "ICV va ser un factor clau per a que hi hagués un govern d'esquerres ara fa dos anys, i hi ha gent que ho interpreta perfectament, que entén que si ICV no hagués tingut el bon resultat que va tenir, segurament no hi hagués hagut aquest govern". Herrera ha recordat que PSC i ERC van baixar en les eleccions del 2006, i que ICV va ser qui va "garantir" que el segon tripartit tirés endavant.

Herrera ha assegurat haver vist "pocs llocs del món" on "es critiqui un dirigent polític per anar a una manifestació en solidaritat amb el poble de Palestina". "Que un dirigent polític vagi a una manifestació d'acord amb el que pensa, a cap país del món hauria de ser criticable", ha assegurat. Una situació que Herrera també veu en el cas de la limitació de velocitat als accessos de Barcelona. "Fa mig any, el ministre Sebastián va parlar en una compareixença al Congrés de la velocitat a les entrades a les ciutats a 80 km/h, i no vaig veure cap editorial de diari sobre això", ha assenyalat.

El número dos ecosocialista no ha volgut posar noms i cognoms a aquest "acarnissament", tot i que ha dit haver-se "sobtat" amb algun titular. Concretament, Herrera s'ha referit al titular "Saura compara Israel amb ETA", publicat aquesta setmana pel diari Avui. "De la boca de Saura mai s'ha dit això", ha assegurat, tot qualificant-ho com un "periodisme interpretatiu que recorda el d'altres contrades", en referència a alguna premsa madrilenya.

Herrera ha explicat que ICV no s'ha posat en contacte amb l'ambaixador d'Israel a l'estat espanyol, que aquests últims dies ha criticat l'actitud de Saura. El secretari general ecosocialista ha lamentat que "no sigui capaç de dir res quan el seu propi Estat mata persones innocents". En aquest sentit, ha apostat per una "política d'aïllacionisme internacional" envers Israel, ja que "vulnera els Drets Humans".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.