Economia

12.000 persones contra la crisi

Economia

Unes 12.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 50.000, segons els sindicats convocants, CCOO i UGT, s'han manifestat pel centre de Barcelona en contra de la crisi i per la defensa de l'ocupació.

Dirigents dels partits catalans han donat suport a la manifestació convocada per CCOO i UGT amb el lema Plantem cara a la crisi i que s'ha dut a terme en defensa de l'ocupació i dels actuals nivells de protecció social.

També hi han assistit dirigents de les principals formacions polítiques de Catalunya, com José Zaragoza i Josep Maria Sala (PSC), Montserrat Candini (CDC), Joan Ridao i Anna Simó (ERC), Raül Romeva i Joan Herrera (ICV) i Jordi Miralles (EUiA).

La marxa ha estat encapçalada pels secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, respectivament, però finalment els líders sindicals no han pres la paraula i dos representants de les joventuts de les dues centrals sindicals han llegit el manifest conjunt.

Álvarez ha qualificat la manifestació de "toc d'atenció al govern" i el manifest conjunt assenyala que "les mesures promogudes fins ara pels governs centrals i autonòmic són clarament insuficients i parcials, arriben tard i són excessivament lentes a l'hora de la seva aplicació".

Per al secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, no és una contradicció la seva presència amb el fet que el PSC governi tant a Madrid com a Catalunya. "Nosaltres estem pel diàleg social i en aquest sentit els treballadors tenen les seves propostes i els empresaris les seves, i s'han pres, i evidentment caldrà prendre, noves mesures contra la crisi", ha assenyalat Zaragoza.

La secretària d'Acció Social de CDC, Montserrat Candini, també ha criticat els socialistes des de la manifestació en assegurar que "amb el que està passant és una vergonya que Montilla encara no hagi convocat Artur Mas a una reunió per analitzar la situació".

Per la seva banda, Joan Ridao (ERC) ha posat l'èmfasi en que "no es pot aprofitar l'excusa de la crisi per retallar drets socials als treballadors".

En el manifestos es rebutja "qualsevol proposta d'acomiadament gratuït" i es demanen mesures que van des d'augmentar la liquiditat de les empreses amb línies especials de l'ICF i l'ICO, fins a potenciar la inversió pública, passant perquè exclogui del període de prestació de l'atur el temps consumit en ERO temporals pels treballadors afectats.

Més de 125 entitats i associacions sindicals, socials i culturals s'han adherit a la manifestació, que ha finalitzat sense incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.