Economia

Les caixes d'estalvis mostren que l'economia catalana creix per sota de la mitjana estatal

La Fundació de les Caixes d'Estalvis (FUNCAS) preveu una caiguda del PIB del 3% per aquest any i pronostica que l'economia estatal no mostrarà signes de recuperació fins a mitjans del 2010.

Aquestes valoració de FUNCAS s'allunya molt de les xifres que va presentar l'Executiu espanyol el mes de gener passat, que apuntaven a una contracció econòmica de l'1,6% el 2009.

Una altra dada que han avançat les caixes és que l'atur a l'Estat arribarà al 17,2% aquest any, cosa que significa que hi haurà gairebé 4,5 milions d'aturats. El més preocupant és que en el 2010 s'arribarà a un 20% d'atur.

Catalunya
El director general de la fundació, Victorio Valle, ha volgut deixar constància de la singularitat de Catalunya. Segons Valle, tot i que no creix de forma significativa, de fet evoluciona per sota de la mitjana estatal, té un comportament positiu en tots els sectors.

Pel que fa a la renta regional per habitant en paritat al poder de compra d'un europeu, hi ha una reculada. L'índex del PIB del 2007 era un 3,55% i el 2008 un 0,95%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.